Nieuwe Energie in Limburg

Op de website Nieuwe Energie in Limburg vindt u informatie over het besparen en/of opwekken van energie voor woningeigenaren. Bijvoorbeeld mogelijkheden om zelf energie te besparen en/of op te wekken, toepassingen van duurzame energie en duurzame initiatieven bij u in de buurt.

Joris wekt op

Joris Wekt op is de Beeselse energiecoöperatie. Passen er geen zonnepanelen op uw eigen dak? Maar zou u wél groene energie uit onze eigen gemeente willen? Meld u dan aan via de website van Joris wekt op.

De Groene Vogel

De energiecoaches van De Groene Vogel adviseren en begeleiden woningeigenaren in het proces voor energiebesparing en energieneutraal denken en handelen. Op de website van De Groene Vogel leest u wat De Groene Vogel voor u als woningeigenaar kan betekenen.

Duurzaamheidsagenda gemeente Beesel

De Duurzaamheidsagenda 2017-2020 (PDF, 4.4 MB) is een levende agenda. De agenda staat vol met praktische plannen op het gebied van duurzaamheid. Wilt u ook bijdragen of heeft u plannen of ideeën die u mist in deze agenda? Stuur dan een e-mail naar info@beesel.nl. Wellicht kunt u samen met de gemeente uw idee realiseren.

Energiestrategie Beesel, Venray en Venlo

In de gezamenlijke energiestrategie ‘Energie voor Groene Groei (PDF, 1.2 MB)’ van Beesel, Venlo en Venray vindt u de visie en ambities tot en met 2030. Ook leest u welke methoden daarvoor ingezet kunnen worden en wat daarbij de rol is van de gemeenten en alle andere betrokkenen. De Infographic Energie voor Groene Groei (PDF, 222.3 kB) geeft hiervan een samenvatting.

Financieringsmogelijkheden voor energiebesparing en energieopwekking

U kunt energiebesparende maatregelen aan uw woning op verschillende manieren financieren. Ontdek op de website energiesubsidiewijzer of er subsidies of aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken. Op deze website staat altijd de meest actuele informatie.