Wandelroutes

In Beesel ligt een wandelnetwerk van bijna 100 kilometer wandelplezier op de wandelaar te wachten. Het netwerk is opgebouwd aan de hand van circa 125 knooppunten. Hierdoor kan de wandelaar zelf fraaie wandelroutes langs alle mooie plekjes van de gemeente uitzetten. Ommetjes door de bossen, langs mooie akkers en weilanden, naast kabbelende beekjes, langs de Maas en het natuurgebied Meerlebroek. Er valt heel veel te genieten! Vanaf 9 plekken kunt u de routes aan de hand van de 125 knooppunten uitstippelen. Uiteraard kunt u vanaf een willekeurige plaats in de gemeente starten met de wandeling.

Themawandelingen

De mooiste routes staan apart beschreven. Maak een wandeling aan hand van het Huurvaarderspad en ontdek alles over deze houtvervoerders. Maar ook de Drie Bekenroute of de wandeling door het Beesels Broek zijn de moeite waard.

Bekijk de themawandelingen op de website van Hart van Limburg (Deze link gaat naar een andere website)

Fietsroutes

Midden-Limburg heeft een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk van zo’n 1.000 kilometer met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt de fietser eindeloos veel routemogelijkheden. Uniek aan fietsen in Midden-Limburg is dat het fietsknooppuntennetwerk aansluit op het Duitse- en Belgische netwerk. Op één middag drink je een Belgisch biertje en eet je “Kuchen” in Duitsland.

Bekijk de fietsroutes op de website van de Hart van Limburg (Deze link gaat naar een andere website)

Ruiterroutes

Samen met je paard mooie routes rijden in de buitenlucht? Kies dan voor een ruiterroute of menroute in Limburg. In de verschillende Limburgse gemeenten zijn kant en klare ruiter- en menroutes beschikbaar.

Bekijk de ruiter- en menroutes op de website van de Hart van Limburg (Deze link gaat naar een andere website)