Op 17 maart 2020 heeft het kabinet een noodpakket gepresenteerd voor ondernemers die getroffen zijn door de gevolgen van het coronavirus. Ook diverse ondernemers in de gemeente Beesel zijn getroffen, gelet ook op de vele telefoontjes en emailberichten die we de afgelopen dagen hebben  ontvangen. Nu het kabinet het noodpakket gepresenteerd heeft, kunnen wij meer vorm gaan geven aan de lokale uitvoering daarvan.  

Lokale lasten

Alle ondernemers krijgen uitstel voor het betalen van lokale belastingen. Bekijk het persbericht van de BsGW (PDF, 95.2 kB) om te kijken wat u hiervoor moet doen.

Inkomensondersteuning

Wanneer u ondernemer bent en in de gemeente Beesel woont, kunt u bij gebrek aan inkomsten een beroep doen op tijdelijke inkomensondersteuning. Deze regeling is gebaseerd op de al bestaande Bbz (besluit bijstandsverlening zelfstandigen). Wanneer uw bedrijf levensvatbaar is, wordt uw inkomen voor drie maanden (1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020) aangevuld tot de voor u geldende bijstandsnorm (€ 1.052,- voor een alleenstaande). Het kabinet werkt deze regeling momenteel verder (juridisch) uit. Is er in verband met corona echter sprake van acute financiële problemen, dan kunt u zich bij ons melden voor een voorschot. Wanneer u  -al dan niet acuut-  aanspraak wilt maken op deze regeling kunt u een aanvraag indienen. Maak hiervoor gebruik van het Aanvraagformulier Bbz (corona) (PDF, 318.9 kB) en stuur dit naar corona.info@beesel.nl. Vul het formulier volledig in stuur ook de gevraagde gegevens mee. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.