Wat doet de overheid om ondernemers te helpen?

Het kabinet heeft in maart een steunpakket voor mkb-ondernemers, zzp’ers en grootbedrijven bekend gemaakt. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zijn er mogelijkheden om te zorgen dat het geld in de bedrijven blijft.


Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van alle nieuwe maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een loket geopend voor ondernemers met vragen. De KvK is bereikbaar via telefoonnummer 0800-2117. Dit gratis nummer is op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. U kunt ook vragen stellen over voorraden, personeel, financiële impact en het aanvragen van werktijdverkorting. U kunt het Coronaloket van de KvK ook online bereiken. 

Regelingencheck KvK

Vraagt u zich af van welke overheidsregelingen u gebruik kan maken? De KVK Corona regelingencheck kan u hierbij helpen. Op basis van een paar vragen krijgt u inzicht in de regelingen die mogelijk op uw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor u belangrijkste regelingen. Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen. Doe de regelingencheck op de website van KvK.