Uitnodigingsbrief

Als u aan de beurt bent ontvangt u via de post een uitnodigingsbrief van het RIVM. Zodra u een uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen kunt u een afspraak maken. Dat doet u door te bellen met het landelijk belcentrum voor vaccinaties. Het telefoonnummer vindt u in de uitnodigingsbrief. Bij het belcentrum maakt u meteen een afspraak voor de eerste én de tweede prik.

Priklocaties

In de uitnodigingsbrief staat op welke locatie u de vaccinatie kunt krijgen. De priklocaties zijn bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Soms kan het zijn dat u eerder aan de beurt bent als u uw vaccinatie haalt op een priklocatie die wat verder weg is. U kunt altijd vragen naar de mogelijkheden die er zijn om de vaccinatie zo dicht mogelijk bij huis te halen.

Vervoer nodig?

Kunt u echt niet op eigen gelegenheid naar de priklocatie en is er niemand die u kan brengen? Ouderen vanaf 65 jaar (met én zonder Wmo-vervoersindicatie) kunnen gratis met Omnibuzz naar de priklocatie reizen. Bel van te voren naar 0900-0699 om uw rit te reserveren.

Als u met Omnibuzz reist, gelden onderstaande regels:

  • U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
  • De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
  • De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.

Kijk voor meer informatie op de website van Omnibuzz.

Wilt u gebruik maken van Omnibuzz? Geef dit dan door aan het belcentrum op het moment dat u een afspraak maakt. Zij houden er dan rekening mee bij het inplannen van de afspraak.

Meer informatie

Heeft u vragen of twijfels? Of wilt u meer informatie? Bel naar 0800-1351 of kijk op www.coronavaccinatie.nl.

Bekijk de vaccinatiefolder van de Rijksoverheid (PDF, 136.0 kB).