Rijbewijs tijdelijk langer geldig

donderdag 16 juli 2020

Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn.

Verloopt uw rijbewijs in de periode van 1 februari tot en met 31 augustus 2020? Dan blijft uw rijbewijs tijdelijk 7 maanden langer geldig vanaf de datum dat het rijbewijs verloopt. Deze regeling geldt voor alle rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn.

Identificeren

U kunt zich niet meer identificeren met het verlopen rijbewijs. Hiervoor moet u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart gebruiken. U mag het rijbewijs nog wel gebruiken voor het identificeren in de zorg.

Uitzondering

Is uw rijbewijs ingenomen of geschorst? Bijvoorbeeld omdat u te hard reed? Dan is uw rijbewijs niet geldig en mag u niet rijden.

Heeft u toch een nieuw rijbewijs nodig? Maak dan eerst een afspraak. Alleen als u een afspraak heeft kunt u langskomen bij de gemeente.

Kijk voor meer informatie op de website van het RDW.