ACT! controleert vakantiepark De Lommerbergen in Reuver

woensdag 17 april 2024

Het ACT! Interventieteam heeft vorige week een controle uitgevoerd bij vakantiepark De Lommerbergen in Reuver. Het was een preventieve controle. Er was geen directe aanleiding om het park te onderzoeken. De Lommerbergen heeft volledige medewerking verleend.

Al enige jaren is het ACT! Interventieteam actief in Noord-Limburg. Dit team voert bestuurlijke controles uit op verzoek van burgemeesters. Vakantieparken zijn de laatste jaren ook steeds meer in trek bij criminelen, omdat ze er redelijk anoniem kunnen verblijven. Burgemeester Bob Vostermans: “Binnen onze gemeente hebben wij één groot vakantiepark met ruim 500 vakantiewoningen. De Lommerbergen is de afgelopen jaren grootschalig gerenoveerd. We hebben goed contact met de leiding van het bedrijf. Vanuit preventief oogpunt is het goed om een bezoek te brengen. Het belang van de toerist staat bovenaan. Gezamenlijk hebben we gekeken of we onze samenwerking kunnen verbeteren.”

Geen misstanden

Tijdens de controle van het ACT! Interventieteam is gekeken of er misstanden op het park plaatsvinden. Denk aan permanente bewoning, witwassen, drugscriminaliteit of prostitutie. Dat was niet het geval. “We hebben de volledige medewerking gekregen van de bedrijfsleider. De medewerkers hebben ons inzicht gegeven in hoe zij zorgen voor rust en orde achter de slagboom. Er is bijvoorbeeld continue bewaking actief op het park. Ook zijn ze dag en nacht bereikbaar. Ze gaan actief het gesprek aan met vakantiegangers en zorgen dat alle gasten een aangenaam verblijf hebben. Maar ook kleine dingen zoals het verwijderen van gokkasten uit de horeca draagt bij aan de veiligheid”, aldus Bob Vostermans.

Het ACT! Interventieteam voert bestuurlijke controles uit. Dat kan ook vanuit preventief oogpunt gebeuren. Het team krijgt zo meer inzicht in processen en ze kunnen eigenaren tips geven om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Bob Vostermans: “Uit de controle blijkt dat het allemaal goed gaat bij De Lommerbergen. Gezamenlijk kijken we naar of we dat wat goed gaat, nog beter kunnen krijgen.”

ACT! Limburg

Om bestuurlijke controles uit te voeren is het ACT! Interventieteam in het leven geroepen. Dit team opereert al enkele jaren in Noord-Limburg en wordt de komende maanden verder uitgerold over de hele provincie. Het ACT! bestaat uit toezichthouders van gemeenten en werkt indien nodig samen met politie en overige overheidspartners. Ze acteren onder andere op anonieme meldingen van inwoners. Anoniem melden kan via of meldmisdaadanoniem.nl (Deze link gaat naar een andere website) of 0800 7000.