Volop aan de slag met beleving en recreatie

dinsdag 23 april 2024

Gemeente Beesel is volop aan de slag op het gebied van recreatie en toerisme. In dit bericht leest u de stand van zaken van een aantal projecten die zowel voor inwoners als voor toeristen bijdragen aan de beleving in onze gemeente.

Archeo Route

In heel Limburg vindt u fiets- en wandelroutes die u langs diverse archeologische vindplaatsen leiden. Op deze vindplaatsen ontdekt u de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Met behulp van video, Augmented Reality (AR) en 3D technieken beleeft u het verleden op een hele moderne en informatieve manier. De bijbehorende app is zeer eenvoudig in gebruik en wijst u de weg naar het verleden.

In gemeente Beesel hebben we al 1 vindplaats: bij Oppe Brik. Dit jaar worden er maar liefst 3 nieuwe vindplaatsen geopend in onze gemeente. Hiermee wordt gemeente Beesel opgenomen in het Archeo Route Limburg Netwerk. U zult versteld staan van wat er zich allemaal heeft afgespeeld in onze gemeente. De eerstvolgende vindplaats volgt als snel, dus houd onze kanalen in de gaten!.

Eikpunten

Een Eikpunt (voorheen bekend als TOP: toeristische overstapplaats) is een startlocatie voor wandel-, fiets-, en ruiterroutes door Noord-Limburg. De Eikpunten nodigen bezoekers én inwoners uit om op pad te gaan, nieuwe gebieden te verkennen en kennis te maken met de (natuur)parels in onze regio. U herkent de Eikpunten aan een 3 meterhoge landmark: een eikenblad.

Het eerste Eikpunt werd vorige maand geopend in gemeente Venray. Binnenkort volgen er 2 Eikpunten in onze gemeente, met ieder hun eigen verhaal.

PREMIUM Wandelroute

Samen met onze partners zijn we bezig met het ontwikkelen van een hoog kwalitatieve wandelroute. Deze PREMIUM wandelroute van ongeveer 12 km gaat vooral over onverharde en half verharde wegen met een fascinerende wisselwerking tussen water, weiden en bos. Het leidt u langs de mooiste plekjes in onze gemeente. Deze wandelroute wordt onderdeel van de Water Wandel Wereld, het Premium wandelparadijs in het Grenspark Maas-Swalm-Nette.

Kortom, gemeente Beesel zit niet stil op het gebied van recreatie en toerisme. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie over deze 3 projecten.