Aanleiding

In Beesel doen we het gewoon samen. Dat is geen doel maar een uitgangspunt. Daarom presenteren we met trots Het Kloppend Hart van Beesel; hét gezelschappsspel voor alle inwoners van onze gemeente.

Download, print het speel het Kloppend Hart van Beesel

Hoe gaat het in zijn werk? En wat heb je ervoor nodig?

Bij het Kloppend Hart van Beesel is het de bedoeling om jouw weg te vinden naar de vijf thema’s op het speelbord. Onderweg kom je verschillende vragen, opdrachten en keuzes tegen. Heb je alle vijf de themavragen beantwoord? Ga dan terug naar het Kloppend Hart, waar je ook begonnen bent. Lukt het jou om dit het snelst te doen dan heb je gewonnen! Een uitgebreide speluitleg staat ook op het spelbord.

Download en print:

  • Spelbord met speluitleg (PDF, 3.6 MB): 9 x A4 in kleur
  • Deelnemerskaart (PDF, 555.7 kB): Met 1 deelnemerskaart kun je met maximaal 6 spelers (nodig maximaal 2 gasten buiten je gezin uit) ten minste zes keer het spel spelen.

Heb je geen kleurenprinter thuis? Haal dan tijdens de openingstijden een geprinte versie van het spel op bij een van de volgende locaties:

  • Bibliotheek: 077 474 1000, Pastoor Vranckenlaan 18a in Reuver
  • Gemeentehuis: 077 474 9292, Raadhuisplein 1 in Reuver

Digitaal (maar kan, naar wens, ook geprint worden):

  • Vragenboekje (PDF, 769.8 kB): In dit boekje vind je vragen, opdrachten en keuzes in drie kleuren die corresponderen met de kleuren op het speelbord. Achterin het vragenboekje vind je ook de themavragen die bij de vijf themavakken horen op het spelbord.

Elke kleur staat voor een type vraag: groen = een vraag, blauw = een keuze, geel = een opdracht. Kom je op een groen vakje met het cijfer 4, beantwoord dan vraag 4 in het groene deel van het vragenboekje. 

Pionnen en dobbelstenen

  • Heb je geen pionnen (uit een ander spel)? Geen zorgen! Je kunt hiervoor ook muntjes of bijvoorbeeld steentjes gebruiken.
  • Voor dit spel heb je twee dobbelstenen nodig. Heb je geen dobbelstenen (uit een ander spel)? Je kunt hiervoor ook een digitale oplossing gebruiken, bijvoorbeeld de website onlinedobbelsteen.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Deel je foto’s en ervaringen!

Wij vinden het erg leuk om te zien hoe jullie het spel spelen. Deel jullie foto’s op social media en tag gemeente Beesel en/of gebruik de hashtag #kloppendhartvanbeesel of #gewoonsamen. Foto’s mogen ook gemaild worden naar samenlevingsloket@beesel.nl.

Houd de coronamaatregelen in de gaten

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Speel het spel waar mogelijk buiten