Blij in Beesel

Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Visie gemeenschap omarmd door gemeente

Op 27 maart heeft de gemeenteraad de visie ‘Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen’ omarmd. Een visie die nadrukkelijk van de gemeenschap is: de visie geeft het (toekomst)beeld van de inwoners over Beesel weer. Als gemeente gebruiken we deze visie als leidraad in ons dagelijks werk.

De visie is het resultaat van vele gesprekken met onze inwoners. Waarbij we de vraag stelden: “wat maakt u blij in Beesel, nu en in de toekomst?”. En “wat kunnen we samen doen om stappen te zetten in de richting van die toekomstdromen?”. Spontane gesprekken op straat, in het bos of park. Of bij (sport) activiteiten, een lunch, in de gastlessen op school of tijdens de avonden per kern. Het leverde mooie verhalen en toekomstbeelden op. We zijn erg blij met de betrokken en enthousiaste inwoners tijdens al deze gesprekken. Bedankt allemaal!

Beesel morgen en overmorgen

Inwoners van Reuver, Offenbeek en Beesel koesteren de mooie dingen die er nu al in onze dorpen zijn. Om deze te behouden én om verder te blijven werken aan de gemeenschap, hebben inwoners acht speerpunten benoemd (zie afbeelding hieronder).

Afbeelding 1

De toekomst tegemoet

Wat houdt de toekomstvisie van de gemeenschap nu echt in?
Eind april hebben alle inwoners een stripverhaal Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen in hun brievenbus gevonden. Dit stripverhaal geeft de visie van de inwoners over Beesel in beelden weer. Door het stripverhaal gaan de acht begrippen wat meer leven. U kunt het stripverhaal (getekend door Appart Media) ook downloaden en op uw computer bekijken.Veel leesplezier!
Wilt u graag een exemplaar van het stripverhaal hebben? Dan kunt u daarvoor tijdens openingstijden terecht in de hal van ons gemeentehuis.

Vlog Blij in Beesel

Over Blij in Beesel en over het stripverhaal zijn enkele vlogs gemaakt. U kunt deze op onze Facebookpagina en Twitter vinden. Ook kunt u ze hier bekijken. Het kijken waard!

Vlog 1

Vlog 2

Uitgelicht

Zoeken