Maak het mee op Sint Jorisdag Beesel

Met het thema ‘Sint Joris en de Draak… Anders’ organiseert Stichting Sint Jorisdag Beesel een kunstzinnig evenement. De locatie bij Knooppunt 91 aan de Burgemeester Janssenstraat 51 wordt gedurende een week omgetoverd tot kunstenaarsatelier. Wij nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen!

Op zondag 23 april om 12:00 uur heten wij u welkom bij de feestelijke opening. De kunstenaars starten hun werkzaamheden waarbij ze uit grote boomstammen indrukwekkende houtsculpturen maken die Sint Joris uitbeelden. Het evenement heeft een Europees tintje. De kunstenaars komen uit verschillende Europese steden: Mario Agius is afkomstig uit Malta, Andy O’Neill uit Engeland, Raimondas Uzdravis komt uit Litouwen en Kathrin Hubl uit Duitsland. Voor Nederland doet onze eigen Jos Beurskens mee. Maak vooral een praatje met de kunstenaars en laat u inspireren!

Er is nog meer te beleven

In de expositieruimte kunt u de kunstwerken bewonderen van de cursisten van Jos. Met verschillende werken laten ze hun talenten zien. Gedurende de dag kunt u ook genieten van een aantal muzikale optredens. En voor een hapje en drankje wordt uiteraard ook gezorgd.
Koningsdag, donderdag 27 april, staat in het teken van de jeugd. Tijdens het Outdoor DJ Event met oranje tintje kunnen ze helemaal los gaan. Het DJ Event is open van 15:00 tot 18:00 uur voor de jeugd van 12 tot 15 jaar en van 20:00 tot 23:00 uur voor 15 tot 18-jarigen.

De kunstenaars zijn de hele week aan het werk bij Knooppunt 91. Ook de expositie is de hele week open. Op zaterdag 29 april om 16:00 uur worden de kunstwerken gepresenteerd.

Wilt u meer weten over Sint Jorisdag of over de Stichting? Bezoek dan de website of facebookpagina van Stichting Sint Jorisdag Beesel: http://sintjorisdagbeesel.com.


 

Uitgelicht

Zoeken