Algemene voorzieningen

Voordat u een maatwerkvoorziening krijgt, wordt eerst gekeken of een bestaande, algemene voorziening een oplossing is. Er zijn diverse vrij toegankelijke voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Deze voorzieningen zijn er om u zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Deze algemene voorzieningen zijn toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente.

In dit overzicht staat een aantal voorzieningen die beschikbaar zijn:

Maatwerkvoorziening via de Wmo

Helpen de algemene voorzieningen u niet genoeg om uw hulpvraag op te lossen? Dan krijgt u mogelijk een maatwerkvoorziening. Een maatwerkvoorziening is een voorziening die speciaal op uw situatie is afgestemd. Denk hierbij aan:

Wilt u een maatwerkvoorziening aanvragen? Kijk hier voor meer informatie hoe dit werkt.

Eigen bijdrage

Het is mogelijk dat u moet betalen voor een maatwerkvoorziening. Dit wordt een eigen bijdrage genoemd. De eigen bijdrage is een bedrag waarvan de maximale hoogte wettelijk is vastgesteld. Voor sommige maatwerkvoorzieningen moet u een eigen bijdrage betalen. Het CAK bepaalt of u wel of geen eigen bijdrage moet betalen. Kijk op www.hetcak.nl (Deze link gaat naar een andere website) voor meer informatie.

Ons team

Het Wmo team bestaat uit Wmo consulenten, een mantelzorgondersteuner, een kwaliteitsmedewerker, beleidsmedewerkers en de backoffice.

Als inwoner heeft u contact met de Wmo consulenten en/of de mantelzorgondersteuner. Dit zijn de volgende medewerkers:

  • Vera Jacobs, mantelzorgondersteuner
  • Karin Strolenberg, Wmo consulent
  • Carmen Dinghs, Wmo consulent
  • Floortje Geven, Wmo consulent
  • Edmee van Ewijk, Wmo consulent

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via het Samenlevingsloket. Stuur een e-mail naar samenlevingsloket@beesel.nl. Of bel 077 – 474 92 92 met een bericht voor het Samenlevingsloket. Een medewerker neemt zo snel mogelijk contact met u op.