Opening 2e Archeopunt in gemeente Beesel: Op de Solberg

dinsdag 30 april 2024

Op dinsdag 30 april werd het tweede Archeopunt in gemeente Beesel geopend door wethouder Linda van den Beucken en Peter Peeters van de werkgroep Archeologie. Deze archeologische vindplaats ‘Op de Solberg’ ligt aan de Sint Antoniusstraat in Beesel.

Op deze locatie werden in 1978 de fundamenten gevonden van een Romeinse villa uit de 2e en 3e eeuw na Christus. Er is een aantal vondsten gedaan die een inkijkje geven in het dagelijks leven van die tijd. Er is bijvoorbeeld aardewerk servies gevonden. Maar ook olielampen en speelschijven.

Bezoek de archeologische vindplaatsen in onze gemeente en ga terug in de tijd! Het eerste Archeopunt in onze gemeente ligt bij Oppe Brik. In het najaar volgen nog 2 archeologische vindplaatsen en een bijbehorende fietsroute.

Archeo Route Limburg

In heel Limburg vind je fiets- en wandelroutes die je langs diverse archeologische vindplaatsen leiden. Op deze vindplaatsen ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Met behulp van video, Augmented Reality (AR) en 3D technieken beleef je het verleden op een hele moderne en informatieve manier.