Samen werken aan veiligheid in het winkelgebied

woensdag 14 juni 2023

Criminaliteit, vandalisme of een gevoel van onveiligheid bij ondernemers, personeel en klanten: dat willen we niet in ons winkelgebied. Samen met de ondernemers vanuit de Stichting Ondernemers Centrum Reuver (SOCR) werkt gemeente Beesel aan een schoon, heel en veilig winkelgebied Reuver. Deze samenwerking vormt de basis voor kortere lijnen en verbeterde communicatie onderling. Platform Veilig Ondernemen Limburg ondersteunt hierin.

Er is een werkgroep opgestart die samen met partners, zoals de politie en de brandweer, regelmatig samenkomt. De komende periode gaat de werkgroep aan de slag met het maken van een veiligheidsbeeld. Een eerste fysieke schouw heeft plaatsgevonden op vrijdag 9 juni. Later volgt een tweede schouw en een enquĂȘte. Aan de hand van het veiligheidsbeeld komen mogelijke signalen aan de orde en kan er gericht naar oplossingen worden gezocht.