Lokale praatjesmakers over een Rookvrije gemeente Beesel

dinsdag 18 oktober 2022

In de regio Noord-Limburg maken zorgorganisaties, gemeenten, sportverenigingen, bedrijven en onderwijsgemeenschappen zich sterk om kinderen op te laten groeien in een rookvrije omgeving. Dat doen ze onder de noemer ‘Rookvrije generatie’. Bijvoorbeeld door campagne te voeren, openbare plekken rookvrij te maken of door gastlessen te verzorgen in de klas. Maar wat weten basisschoolleerlingen eigenlijk van roken? Kennen ze iemand die rookt? En wat vinden ze daarvan? We zetten regionale wethouders recht tegenover wat praatgrage jeugd en vragen ze het hemd van het lijf over roken. In deze eerste aflevering van ‘Praatjesmakers Rookvrij’ gaat Anouk Huijs van de gemeente Beesel in gesprek met Jesse, Faya en Sterre.

Bekijk de video Praatjesmakers