Familiefietstocht

Datum: zondag 26 juni 2022 10.00 - 20.00

26 juni: Familiefietsroute met als thema: waar komt ons eten vandaan?

Jij doet toch zeker ook mee!?

Deelname is gratis!

Start routes

Tussen 10.00 en 14.00 uur. Belevingen zijn tot 16.00 uur.

Startlocaties

  • Route Beesel: Markt in Reuver, Raadhuisplein
  • Route Bracht: Witte Sjtein, Keulseweg 193 Offenbeek en Brachtermuhle, Bruggenerstrasse 13 Bruggen
  • Route Leudal: Haven in Neer (bij het fietsveer)
  • Route ffenbeek: Witte Sjtein, Keulseweg 193 Offenbeek

Belevingen Beesel

Imkerij de Drakenbijen

Wist je dat  van iedere 4 happen die je eet heb je er 3 aan de bijen te danken, direct of indirect! Als het weer goed is kunnen jullie bij ons wat bijen zien, en zien waar de honing in de bijenkast zit. (Maar dit is echt weersafhankelijk) Ook zie je waar het voer voor de beesten vandaan komt. Er lopen varkens en kippen rond die liefdevol  worden groot gebracht, maar daarna zijn ze voor de slacht. Dus daar komt jou vlees vandaan.

Korenmolen De Grauwe Beer

Wil je weten hoe de molen aan het draaien komt en hoe het graan wordt vermalen tot meel? Binnen in de molen vertelt de molenaar hier alles over en laat hij je zien hoe de molen werkt.

Het voedselbos

Voedselbossen zijn waarschijnlijk 's werelds oudste vorm van landgebruik voor het verbouwen van voedsel. Op veel plekken zie je ze weer verschijnen. Voedselbossen hebben een toegevoegde waarde voor de biodiversiteit. En zijn een gezondere vorm van landbouw voor de natuur dan de huidige zogenaamde monocultuur. Ook tussen Reuver en Beesel zijn we met de aanleg van een Voedselbos gestart. Op deze bijzondere plek vertellen we je graag meer over welke soorten er komen en welke activiteiten we willen ondernemen.

Belevingen Bracht

Wil je weten waar ons voedsel vandaan komt?
Stap dan op de fiets en neem deel aan onze gezinsfietstocht!

Vertrek is om 10:00 uur bij de molen Brachter Mühle.
Hier kan je zien hoe bloem wordt geproduceerd die we nodig hebben voor het bakken van brood en gebak.
We bieden een rondleiding door de molen om 12:00 en 14:00 uur.

Daarna gaan we naar de kinderboerderij Steffens.
De kinderboerderij biedt nóg een avontuurtje voor julie: hier kan je spelenderwijs kennismaken met het leven met dieren op een boerderij.

Vanaf de boerderij gaat de route verder via Heidhausen naar de Witte Steen. Van daar naar Offenbeek, met nog meer gevarieerde attracties.

Belevingen Leudal

Van Nieuwenhoven melk- en pluimvee

Dit bedrijf ligt in Roggel.
Hier staan melkkoeien die vrijwillig worden gemolken door 3 melk robots. Het jongvee en de melkkoeien worden gevoerd door een automatisch voersysteem.
Op de akkers worden gras, mais en voederbieten geteeld als voer voor het vee. Ook hebben we nog vrije uitloop kippen, en op een buurtlocatie Biologische legkippen. De eieren van onze kippen zijn te koop in onze eieren automaat. Bij ons kunt u ook genieten van heerlijk boerderij softijs.

MTS Beeren in Neer

Rob en Leontien zetten zich met hart en ziel in voor hun bedrijf waar ze aardbeien, courgettes, chinese kool en asperges telen.  Je mag hier zelf op zoek gaan naar asperges in de bedden en aardbeien plukken. De boer zal je bij de aardbeienplanten vertellen over de bloemetjes en de bijtjes. Aan de courgetteplanten zie je mooie bloemen hangen die uitgroeien tot groene en gele courgette. Buiten bij de ingang staat een grote groenten/fruitautomaat. Kijk maar eens wat je lekker vindt.

Belevingen Offenbeek

Dierenparkje aan de Krommenhoekerweg

Dhr. Hendriks heeft hier een prachtig dierenparkje aangelegd waar hij samen met zijn vrouw de dieren liefdevol verzorgd . Je komt er alpaca’s, struisvogels, een hangbuikzwijn, mini koeien en nog veel meer tegen. Ook kan je zien hoeveel verschillende soorten eieren er gelegd worden binnen zijn dierenparkje. Je krijgt hier antwoord op al je vragen over de dieren.

Suikermais

Al fietsend komen jullie langs De Beuckelen waar een veld met suikermais staat. De naam zegt het al lekker zoete mais.
Deze is nog niet volgroeid maar de boer verteld jullie over de mais en laat jullie proeven dat suikermais heel lekker is op de barbecue.

Routebeschrijvingen en kaarten

Georganiseerd door