Wijziging eigen bijdrage Wmo

woensdag 29 november 2023

Vanaf 1 januari 2024 wijzigt de eigen bijdrage van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De eigen bijdrage wordt ook wel het abonnementstarief genoemd. De eigen bijdrage was €19,00 per maand. Vanaf 1 januari 2024 wordt de eigen bijdrage maximaal €20,60 per maand.

De eigen bijdrage is een landelijk vastgesteld bedrag. De wijziging van de eigen bijdrage is een besluit van de minister voor Langdurige Zorg en Sport. De wijziging is nodig vanwege de stijgende kosten voor Wmo-voorzieningen en inflatie.

Krijgt u hulp of ondersteuning vanuit de Wmo?

Per 1 januari 2024 betaalt u maximaal een eigen bijdrage van € 20,60 per maand. U betaalt de eigen bijdrage aan het CAK. Bij de factuur van november 2023 ontvangt u aanvullende informatie over de eigen bijdrage. Hier staat ook in wat u kunt doen wanneer u het niet eens met bent de hoogte van de eigen bijdrage.

Krijgt u hulp of ondersteuning vanuit de Wmo maar betaalt u nu geen eigen bijdrage? Dan verandert er niets voor u. Het CAK bepaalt of u wel of geen eigen bijdrage moet betalen.

Er verandert verder niets in de hulpmiddelen en/of voorzieningen waar u vanuit de Wmo gebruik van maakt.

Heeft u nog vragen?

Kijk voor meer informatie op de website van het CAK. (Deze link gaat naar een andere website) U kunt ook (gratis) bellen naar het CAK: 0800-1925.

Neem anders gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. U kunt op de volgende 2 manieren contact met ons opnemen:

  • Bellen: u kunt ons bereiken op maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 10:30 uur via 077 – 474 92 92. Belt u na 10:30 uur? Dan wordt er een terugbelverzoek gemaakt. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.
  • E-mail: stuur een e-mail naar samenlevingsloket@beesel.nl.