Bevolkingsonderzoek borstkanker in Reuver

donderdag 3 augustus 2023

Eind augustus 2023 wordt in Reuver het bevolkingsonderzoek naar borstkanker uitgevoerd. Vrouwen tussen 50 en 75 jaar die in de postcodegebieden 5953 en 5954 wonen, krijgen een uitnodiging voor dit gratis onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op het parkeerterrein bij Sporthal de Schans aan de Bösdaellaan in Reuver. Het onderzoekscentrum staat op de parkeerstrook onder de letters “Schans” die op de Sporthal staan.

Veel voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1.075 vrouwen minder aan borstkanker.

Bevolkingsonderzoek

Het bevolkingsonderzoek is voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per 2 jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. Het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Gelijk aanbod

Het bevolkingsonderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet zo. In de ene regio moeten vrouwen langer wachten op het onderzoek dan in een andere regio. Om de verschillen te verkleinen, kan het zijn dat het onderzoek op een andere locatie plaatsvindt. Het kan ook zijn dat een vrouw langer moet reizen naar het onderzoekscentrum.

Meer informatie

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt u terecht op de website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl (Deze link gaat naar een andere website). Bevolkingsonderzoek Nederland is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 088 – 000 1388.