Bijeenkomst over beweegprogramma Stevig Staan

woensdag 12 juli 2023

Blijven genieten van de dagelijkse dingen. Schoonmaken, wassen, koken, een rondje fietsen of een bezoek aan uw kinderen en kleinkinderen. Allemaal dingen die u het liefst zo lang mogelijk wilt blijven doen. Ook stuk voor stuk dingen die risicovoller worden als u ouder wordt. Heeft u af en toe moeite met uw evenwicht en balans? Of bent u wel eens gevallen? Dan is het beweegprogramma Stevig Staan misschien iets voor u! Op maandag 28 augustus 2023 organiseert Stevig Staan in de gemeente Beesel een gratis vitaliteitsbijeenkomst.

Waar gaat de vitaliteitsbijeenkomst over?

Tijdens de bijeenkomst wordt u bijgepraat over de mogelijkheden van vitaal ouder worden. Ook krijgt u een korte balanstest. Met de balanstest wordt gekeken hoe hoog uw valrisico is. Heeft u een hoog valrisico? Dan komt u wellicht u in aanmerking voor het beweegprogramma Stevig Staan.

Voor wie is de bijeenkomst?

 • U bent 70 jaar of ouder
 • U woont thuis
 • U bent het afgelopen jaar gevallen of u heeft het afgelopen jaar angst voor vallen ervaren
 • U bent in de mogelijkheid om 15 minuten met of zonder hulpmiddel te lopen

Praktische informatie gratis vitaliteitsbijeenkomst

 • Datum:  maandag 28 augustus 2023
 • Tijd:  van 14.00 uur tot 16.00 uur
 • Locatie: Zalencentrum De Schakel (Broeklaan 2, 5953 NB Reuver)
 • Aanmelden: stuur een e-mail naar buurtsportcoach@binnensportbeesel.nl ter attentie van Silvie van Rijswick.
  Of stuur een brief via antwoordnummer 3514, 5953 ZX Reuver.
  Zorg ervoor dat uw naam en telefoonnummer in de e-mail of brief staat.
  U kunt zich tot vrijdag 18 augustus 2023 aanmelden

Programma bijeenkomst

 • 13.30 uur:  inloop
 • 14.00 uur: start bijeenkomst met de volgende sprekers;
  De Zorggroep - Wijkverpleegkundigen team Reuver-Offenbeek-Beesel
  Fysiotherapeut De Zorggroep – Luc Metsemakers
  Apotheek Reuver
  Diëtistenpraktijk Livade
 • 15.15 uur: pauze
 • 15.30 uur: korte balanstest
 • 15.45 uur: vragenronde en afsluiting

Beweegprogramma Stevig Staan

Met de balanstest wordt gekeken of u een hoger risico heeft om te vallen. Vallen heeft vaak grote impact op het dagelijks leven en de kwaliteit van leven. Mensen met een verhoogd valrisico kunnen gratis deelnemen aan het beweegprogramma Stevig Staan. Dit beweegprogramma wordt aangeboden door de Noord-Limburgse gemeenten samen met De Zorggroep, zorgverzekeraars en investeerders. Bij het beweegprogramma wordt nauw samengewerkt met een deskundig team van fysiotherapeuten en beweegcoaches.