Eerste Beeselse Veteranendag

maandag 12 juni 2023

Afgelopen zaterdag 10 juni vond de eerste Beeselse Veteranendag plaats. Nadat de burgemeester afgelopen jaar een oproep deed aan lokale veteranen met de vraag wie er mee wilde nadenken over een lokale invulling voor Veteranendag, meldden zich acht veteranen. Samen hebben zij een werkgroep gevormd en mee nagedacht over een lokaal eerbetoon.

De bijeenkomst afgelopen zaterdag was hier het resultaat van. Een laagdrempelige bijeenkomst bij Café Ronckenstein in Reuver, waar ontmoeten en gezellig samenzijn centraal stond. Ook werd het witte anjerperkje geopend door burgemeester Bob Vostermans, samen met veteraan Linda Metsemakers. De witte anjer staat symbool voor de waardering en erkenning voor veteranen. Volgend jaar volgt er een 2e editie. Met de werkgroep is afgesproken om dit jaarlijks te organiseren op de 2e zaterdag van juni.

“Trots dat we dit samen met de acht initiatiefnemers van het eerste uur hebben kunnen realiseren”, zegt de burgemeester. "Mooi dat iedereen alweer uitkijkt naar de editie van volgend jaar op 8 juni!”