Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of een buitenunit?

vrijdag 12 mei 2023

Wilt u binnenkort uw woning of pand verduurzamen? In sommige gevallen moet u hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Wanneer heeft u een vergunning nodig?

Er zijn verschillende manieren om zuiniger om te gaan met energie. Zo kunt u zuiniger omgaan met energie door uw woning of pand beter te isoleren met tochtstrips. Of u doucht korter om water te besparen. Lees hier meer tips om zuiniger om te gaan met energie.

Er zijn ook andere manieren om zuiniger om te gaan met energie. U kunt bijvoorbeeld zelf energie opwekken met zonnepanelen. Of u kunt uw woning of pand duurzaam verwarmen met een warmtepomp. Bij een warmtepomp moet u een buitenunit bij uw woning of pand plaatsen. De gemeente Beesel heeft regels gemaakt wanneer u een vergunning nodig heeft om zonnepanelen of een buitenunit te plaatsen.

Vergunning

Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft om zonnepanelen of een buitenunit te plaatsen? Doe dan de Vergunningcheck. Heeft u een vergunning nodig? Lees dan hier aan welke regels u zich moet houden. Daarna kunt u een verzoek om vooroverleg indienen of meteen een vergunning aanvragen via het Omgevingsloket.
Een vooroverleg geeft u meer duidelijkheid of uw vergunningsaanvraag kansrijk is. Wilt u bijvoorbeeld een monumentaal pand duurzamer maken? Dan is een vooroverleg aan te bevelen om te weten wat wel en niet mogelijk is. Hier leest u meer informatie over het vooroverleg.

Vragen of meer informatie?

Hier leest u meer informatie over de regels en voorwaarden om zonnepanelen of een buitenunit te plaatsen. Heeft u na het lezen van die informatie nog vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier of loop binnen bij het Groene Loket naast het gemeentehuis.