Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of een buitenunit?

vrijdag 12 mei 2023

Wilt u binnenkort uw woning of pand verduurzamen? In sommige gevallen moet u hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Wanneer heeft u een vergunning nodig?

Er zijn verschillende manieren om zuiniger om te gaan met energie. Zo kunt u zuiniger omgaan met energie door uw woning of pand beter te isoleren met tochtstrips. Of u doucht korter om water te besparen. Lees hier meer tips om zuiniger om te gaan met energie. (Deze link gaat naar een andere website)

Er zijn ook andere manieren om zuiniger om te gaan met energie. U kunt bijvoorbeeld zelf energie opwekken met zonnepanelen. Of u kunt uw woning of pand duurzaam verwarmen met een warmtepomp. Bij een warmtepomp moet u een buitenunit bij uw woning of pand plaatsen. De gemeente Beesel heeft regels gemaakt wanneer u een vergunning nodig heeft om zonnepanelen of een buitenunit te plaatsen.

Vergunning

Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft om zonnepanelen of een buitenunit te plaatsen? Doe dan de Vergunningcheck (Deze link gaat naar een andere website). Heeft u een vergunning nodig? Lees dan hier aan welke regels u zich moet houden. Daarna kunt u een verzoek om vooroverleg indienen of meteen een vergunning aanvragen via het Omgevingsloket (Deze link gaat naar een andere website).
Een vooroverleg geeft u meer duidelijkheid of uw vergunningsaanvraag kansrijk is. Wilt u bijvoorbeeld een monumentaal pand duurzamer maken? Dan is een vooroverleg aan te bevelen om te weten wat wel en niet mogelijk is. Hier leest u meer informatie over het vooroverleg.

Vragen of meer informatie?

Hier leest u meer informatie over de regels en voorwaarden om zonnepanelen of een buitenunit te plaatsen. Heeft u na het lezen van die informatie nog vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier (Deze link gaat naar een andere website) of loop binnen bij het Groene Loket naast het gemeentehuis.