Wegwerkzaamheden vanaf mei 2023

donderdag 20 april 2023

Vanaf mei 2023 staan er verschillende wegwerkzaamheden op de planning in/rond onze gemeente. Gemeente Beesel, gemeente Venlo en Rijkswaterstaat gaan onderhoud plegen en/of vernieuwingen aanbrengen. Dit is nodig. Helaas kunnen we niet voorkomen dat dit hinder met zich meebrengt. We vragen daarvoor uw begrip.

In overleg met de betrokken partijen plannen we sommige werkzaamheden bewust tegelijk, andere werkzaamheden plannen we bewust na elkaar. Voor de planning van de werkzaamheden geldt dat de tunnelafsluiting op de A73 leidend is.

In dit bericht leest u een overzicht van de te verwachte werkzaamheden. Voorafgaand aan de afzonderlijke wegwerkzaamheden zullen wij hierover nogmaals apart communiceren. Wanneer nodig geven we dan ook aan wat de omleidingsroutes zijn.

Rioolvervanging Rijksweg

Het riool aan de westzijde van de Rijksweg wordt vervangen. Hiervoor is het noodzakelijk dat één rijbaan wordt afgesloten.

Medio mei tot en met 21 juli Halve rijbaan afzetting op Rijksweg van Klaashofweg tot Den Roover (in delen)
   

Afsluiting Roertunnel en Tunnel Swalmen A73

Rijkswaterstaat gaat aan de slag met groot onderhoud aan Tunnel Swalmen en de Roertunnel op de A73. Daarnaast vervangen ze een deel van de technische systemen.

14 juli 21.00 tot 4 augustus 21.00 uur De A73-tunnels zijn in noordelijke richting, van Maastricht naar Venlo, afgesloten.
4 augustus 21.00 tot 5 augustus 09.00 uur De tunnels zijn in beide richtingen volledig afgesloten.
5 augustus 09.00 tot 25 augustus 21.00 uur De A73-tunnels zijn in zuidelijke richting, van Venlo naar Maastricht, afgesloten.
25 augustus 21.00 tot 28 augustus 06.00 uur De tunnels zijn in beide richtingen volledig afgesloten.
1 september 21.00 tot 4 september 06.00 uur De tunnels zijn in beide richtingen volledig afgesloten.
   

De actuele planning vindt u op de website van Rijkswaterstaat (Deze link gaat naar een andere website).

Realisatie fietspad Belfeld-Reuver

Aan de westzijde van de Rijksweg tussen Belfeld en Reuver komt een nieuw twee-richtingen fietspad. Het fietspad aan de oostzijde wordt weggehaald. De rijbaan moet op meerdere plekken verschoven worden. Hiervoor is het noodzakelijk dat de weg volledig wordt afgesloten. Vanaf eind oktober wordt het fietspad aangelegd. Hiervoor is een halve rijbaan afzetting met verkeerslichten voldoende.

4 september – eind oktober Volledige afsluiting Rijksweg Belfeld (van rotonde Markt) – Reuver (tot rotonde Klaashofweg)
Eind oktober – eind maart Halve rijbaan afzetting met verkeerslichten Rijksweg Belfeld (van rotonde Markt) – Reuver (tot rotonde Klaashofweg)
   

Reconstructie kruispunt Rijksweg/Julianastraat

Het kruispunt Rijksweg/Julianastraat wordt opnieuw ingericht. Er komt een midden-eiland waar fietsers en voetgangers kunnen oversteken. Hiervoor is het noodzakelijk dat de weg volledig wordt afgesloten.

4 september – eind oktober Volledige afsluiting Rijksweg van Klaashofweg tot Den Roover.