Afsluiting A73 in zuidelijke richting van Belfeld naar Beesel op 10 september van 7.00u t/m 14.00u.

dinsdag 23 augustus 2022

Op 10 september is de A73 vanaf afrit Belfeld tot en met de afrit Beesel afgesloten. Deze afsluiting duurt van 7.00u t/m 14.00u ’s middags. Aangezien de Rijksweg dan ook is afgesloten is er een omleidingsroute voor lokaal verkeer ingesteld. Het bovenregionaal en nationaal verkeer wordt via andere routes omgeleid. De omleidingsroute geldt alleen voor verkeer van Belfeld richting Reuver.

Sluipverkeer voorkomen
Om zoveel mogelijk sluipverkeer te voorkomen wordt er geen omleidingsroute ingesteld vanaf Belfeld. Wel wordt in het buitengebied van Reuver het verkeer komende vanuit Belfeld via de Koelesweg opgevangen om overlast in de kernen Offenbeek en Reuver te voorkomen. Deze omleidingsroute wordt alleen ingesteld wanneer de A73 is afgesloten. Dit om buiten deze tijden zoveel mogelijk sluipverkeer te voorkomen.

Omleidingsroute
Weggebruikers komende vanuit Belfeld richting Beesel, Reuver en Swalmen worden via de Keulseweg, Dubbelweg, Sint Willibrordusdijk  en de Bergerhofweg naar de Rijksweg geleid. Vanuit de Rijksweg kan men de route vervolgen. Het verkeer komende vanuit Belfeld richting Offenbeek wordt omgeleid via de Keulseweg. Op de afbeelding hieronder is de omleidingsroute aangegeven.

Afsluiting Rijksweg en A73 in zelfde periode
In de periode van de afsluiting van de Rijksweg is door Rijkswaterstaat op 3 momenten onderhoud aan de A73 gepland, waar 10 september er één van is.  Dit is verre van ideaal, maar RWS geeft aan dat deze werkzaamheden noodzakelijk zijn vanwege de veiligheid en niet verplaatst kunnen worden. Het college van Beesel is er niet blij mee, maar vindt het erg belangrijk dat het herstel van de Rijksweg doorgaat. “Als we geen gelijktijdige afsluiting willen, dan zou het herstel van de Rijksweg met 9 maanden moeten worden uitgesteld. Dat vinden wij onaanvaardbaar, dus dat laat ons geen andere keuze dan het gelijktijdig door te laten gaan. Wij willen dat onze inwoners en ondernemers weer zo snel mogelijk normaal gebruik kunnen maken van de Rijksweg, want dat heeft lang genoeg geduurd. We zorgen er in ieder geval voor dat het lokale verkeer op die dagen zo goed mogelijk zijn weg kan vinden.” Hulpdiensten kunnen wel via de A73.

Aangezien het erg druk kan worden hopen we dat weggebruikers rekening met elkaar houden en de snelheid aanpassen aan de situatie. We hopen op uw begrip.