Samen in actie voor Oekraïne

maandag 7 maart 2022

Vanochtend is de landelijke actiedag ‘Samen in actie voor Oekraïne’ van Giro555 gestart. In Oekraïne dreigt een humanitaire ramp door de inval van Rusland. Met deze actiedag wordt zoveel mogelijk geld opgehaald om Oekraïners noodhulp te geven. Volgens de organisaties achter Giro555 is er onder meer behoefte aan onderdak, medische zorg en schoon drinkwater.

De Russische aanval op Oekraïne laat ook ons niet onberoerd. We veroordelen deze aanval ten scherpste. We leven mee met de mensen in Oekraïne en iedereen die door deze oorlog getroffen wordt. Daarom komen wij als gemeente Beesel ook in actie voor Oekraïne.

Hoe kun jij helpen?
Deze hele week- van dinsdag tot en met zaterdag - kunnen inwoners hulpgoederen afgeven in het gemeentehuis. De gemeente Beesel werkt in dit kader samen met de tafelronde 74 Roermond. Zij zorgen ervoor dat hulpgoederen bij de HUB van de Ronde Tafel terecht komen om vanuit daar hulpgoederen op de juiste (opvang)plekken te krijgen bij diverse opvanglocaties aan de grens met Oekraïne. We zetten daarbij specifiek in op de hulpgoederen die daar nu het hardste nodig zijn. Op deze afbeelding zie je aan welke hulpgoederen behoefte is.

Hulpgoederen kunnen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis afgegeven worden:
Dinsdag, woensdag, donderdag: 09.00-16.30 uur
Vrijdag extra geopend: 09.00-16.30
Zaterdag extra geopend: 09.00-15.30 uur

Opvanglocaties
Ook zijn wij – samen met de veiligheidsregio- actief op zoek naar geschikte opvanglocaties in onze gemeente. Inmiddels hebben we de eerste vluchtelingen op kunnen vangen in onze gemeente. Ook een opvanglocatie ter beschikking? Laat het ons weten via ons mailadres: samenvooroekraine@beesel.nl

Lokale initiatieven en inzamelingsacties
We zien dat mensen in onze gemeente ontzettend meeleven met de Oekraïners en dat er mooie initiatieven en inzamelingsacties worden opgezet. Deze acties dragen we een warm hart toe. Indien u zelf hulp wilt bieden, in welke vorm dan ook, adviseren we u om dit aan te geven via de website van vluchtelingenwerk.

Heb je vragen?
0774749292
samenvooroekraine@beesel.nl

Grote dank aan iedereen die wil en kan bijdragen!