Kunstwerken Limburgse Maasroute geopend bij veer Beesel

woensdag 8 juli 2020

Bij het veer in Beesel is vanmiddag de officiële opening geweest van een aantal meer dan levensgrote kunstwerken (blow ups) langs de Limburgse Maasroute. Gedeputeerde Joost van den Akker verrichtte in aanwezigheid van onder meer wethouder Debbie Heesakkers de openingshandeling. De nationale en internationale fietsroute is vorig jaar al geopend maar het ontbrak nog aan een stukje beleving langs de route.

Beleving

Kunstenaar Patrick Kusters (Dutchlite Eyewatchers) maakte op verzoek van de Provincie Limburg en tien Limburgse gemeenten voor deze route een tiental kunstwerken die telkens een relatie hebben met de betreffende locatie, maar die tevens een rustpunt zijn op deze route. Voor gemeente Beesel  maakte hij een blow-up van een zwaard, verwijzend naar de geschiedenis van St. Joris en de draak. Het verhaal van het draaksteken wordt al sinds 1883 opgevoerd in de gemeente Beesel. Wethouder Debbie Heesakkers: ‘Deze blow up van het zwaard is een herkenningspunt binnen onze gemeente. Het is een bijzonder beeld langs de Maasfietsroute, dat toegevoegde waarde heeft voor de beleving van de route. Toeristen en inwoners kunnen hier even rustig genieten van de mooie omgeving.’

Fietskaart

De Limburgse Maasroute zal door het Routebureau Noord- en Midden-Limburg en het Routepunt Visit Zuid-Limburg extra onder de aandacht worden gebracht van de recreatieve fietser. Stapt u ook op de pedalen? De hele Maasroute voert u van de bron in Frankrijk tot aan de zeemonding bij Hoek van Holland maar voor het mooiste stuk fietst u natuurlijk door Limburg. Langs monumentale steden en door indrukwekkende natuur gevormd door mens en Maas. Op www.maasroutelimburg.nl kunt u  een fietskaart bestellen met de hele Limburgse Maasroute en ook nog eens vijf extra fietslusjes daarop. Laat u ons meegenieten via #MaasrouteLimburg?