Laatste kavels Oppe Brik worden verkocht als vrije kavels

vrijdag 19 juni 2020

De gemeente Beesel stopt met de verkoop van woningen in het project Oppe Brik, het revitalisatie en woningbouwproject op het terrein van de voormalige Greswarenfabriek in Offenbeek. De nog beschikbare 13 kavels worden verkocht als vrije kavels.

Aannemersbedrijf Jongen had op de locatie Oppe Brik 39 koopwoningen zullen bouwen. Negentien daarvan zijn al klaar en de bouw van de laatste 7 koopwoningen start voor de bouwvakvakantie. Maar de laatste woningen moest Jongen met verlies verkopen doordat lonen en materiaalkosten zijn gestegen. Daarom wilde de aannemer de verkoopprijs van de 13 nog te bouwen woningen verhogen. “Onwenselijk”, zegt wethouder Debbie Heesakkers. “De woningen zouden daardoor  onverkoopbaar duur worden.”
Volgens bij de tender in 2015 gemaakte afspraken konden gemeente en aannemer hun samenwerking eerder beëindigen. Van die mogelijkheid hebben zij in goed overleg gebruikgemaakt.

Loting

Voor de vrije bouwkavels is veel belangstelling, verwacht de gemeente. Wethouder Heesakkers kan nog niet zeggen hoe de procedure er precies uit gaat zien. “Het wordt in elk geval een heel zorgvuldige procedure, met in elk geval eerst een kijkdag. Via loting wordt beslist aan wie de kavels worden toegewezen, uiteraard onder streng toezicht van een notaris.”
De gemeente maakt op korte termijn bekend hoe de procedure er precies uitziet.

Oppe Brik

Oppe Brik is een energieneutraal project op het terrein van de voormalige Greswarenfabriek in Offenbeek. Naast een duurzame herbestemming van dit monumentale industrieel erfgoed worden hier 110 sociale huurwoningen en 39 koopwoningen gerealiseerd.