Mini-Bieb stimuleert kinderen om te lezen

woensdag 27 november 2019

Op dinsdag 26 november is de Mini-Bieb in het gemeentehuis in Reuver officieel geopend. Deze speciale boekenkast in de hal van het gemeentehuis bevat kinder- en jeugdboeken. Wethouder Bram Jacobs en directeur a.i. Inge van Dongen van de Bibliotheek Maas en Peel waren bij de opening aanwezig. Ook in The Rock Station (Rijksweg 10) is inmiddels een Mini-Bieb ingericht.

Lezen, ruilen, weggeven

De Mini-Bieb brengt kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met boeken. Zij mogen de boeken in de kast gratis meenemen. Boeken die ze uit hebben, brengen ze terug of geven ze door aan een vriendje of vriendinnetje. Kinderen kunnen de boeken ook onderling ruilen. Dat bepalen ze bij de Mini-Bieb allemaal zelf. En willen ze méér lezen, of andere boeken? Dan vinden ze nog veel meer mooie boeken bij de Bibliotheek Reuver aan de Pastoor Vranckenlaan of in een van de vier schoolbibliotheken. En voor iedereen tot 18 jaar is een abonnement gratis.

Laaggeletterdheid voorkomen

De gemeente Beesel en de Bibliotheek Maas en Peel vinden lezen en voorlezen belangrijk. Het helpt kinderen in hun ontwikkeling. Zij vergroten hun verbeelding, inlevingsvermogen, woordenschat en algemene kennis. Kinderen die van jongs af aan dagelijks worden voorgelezen en zelf lezen, kunnen beter meedoen in de samenleving. De Mini-Bieb is daarom ook een manier om laaggeletterdheid te voorkomen.

Mini-Bieb in de hal van het gemeentehuis