Winnaars poster-ontwerpwedstrijd De Blits/LCW Kids bekend!

dinsdag 30 april 2019

Dylano Peeters en Loek Smeets uit groep 8A van Basisschool Meander is het winnende duo van de poster-ontwerpwedstrijd rondom het project De Blits! Ze werden ´overvallen´ in hun klas door de jury. Deze lichtte de keuze voor hun ontwerp toe en mocht als eerste de winnaars feliciteren. De trotse klas ging, met Dylano en Loek voorop, op de foto.

Het winnende ontwerp is binnenkort op allerlei openbare plekken in onze gemeente te zien. Het is een poster die het ´Kids Event´ van het Long Course Weekend Holland- Beesel illustreert. Alle ontwerpen worden na de meivakantie op de basisscholen tentoongesteld.
In De Blits! staat een écht kunstwerk in de klas centraal, dat door de maker er van hoogstpersoonlijk wordt toegelicht. Dit ter introductie van een maatschappelijk thema. Scholieren en hun docenten leren ván, over en mét kunst! Er deden ruim 100 leerlingen uit groepen 8 aan deze eerste editie mee!

LCW Kids

Het LCW Kids vindt plaats op 16 mei van 09.00 tot 15.00 uur en op 17 mei tussen 09.00 en 13.00 uur bij de Dode Maasarm in Beesel. De kinderen van de basisscholen Bosdael, Het Spick en De Triolier zijn al flink aan het oefenen geweest met behulp van de Nederlandse Triathlon Bond. Het belooft dus een spektakel te worden. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!