Samen in actie voor een schone buurt

maandag 18 februari 2019

In januari kon u al lezen over welke acties de gemeente samen met inwoners onderneemt tegen hondenpoepoverlast. Van een aantal buurtbewoners kregen we een verzoek om samen in actie te komen voor een schone buurt. Graag maken we deze plekken bij u bekend, zodat ook u kunt meehelpen om de buurt schoon te houden.

Op deze plekken ondernemen we actie:

  • Op de Schoolberg in Beesel tussen de Dreessencampstraat en het pad naar de Hoogstraat. Buurtbewoners hebben zelf bordjes geplaatst.
  • Op het grasveld en het voetpad op de Offenbekermarkt in Offenbeek. Omdat veel kinderen hier spelen zorgt het voor vervelende situaties.
  • Op de Krommenhoek in Offenbeek. Gekeken wordt of er een prullenbak bijgeplaatst kan worden, zodat opruimers niet terug hoeven te lopen naar de depodog nabij de Beukelstraat.
  • En het pad van de Amerslosestraat naar de Offenbekermarkt in Offenbeek. Veel ouderen maken gebruik van dit pad en nemen de minder aangename verrassing mee naar huis.

Afbeeldingen op stoep alleen niet genoeg

Als het weer het toelaat, dan worden op bovengenoemde plekken de afbeeldingen op de stoep aangebracht. De stoep moet eerst goed droog zijn om de verf te laten hechten. Met de afbeeldingen vragen wij uw aandacht voor de overlast. Dat alleen is natuurlijk niet genoeg om de overlast te stoppen. We willen hondeneigenaren die nog niet (goed) opruimen vooral bewust maken van de hinder die ontstaat.

U helpt ons vast om de buurt schoon te houden!