Let op! U moet minimaal 14 dagen vóór uw huwelijk of partnerschapsregistratie een melding maken bij de gemeente waar het huwelijk of de partnerschapsregistratie plaatsvindt.

Gratis huwelijk of partnerschap

Kiest u voor een gratis huwelijk of partnerschap? Dan is de huwelijksvoltrekking of de registratie gratis. Het huwelijk of de partnerschapsregistratie vindt dan plaats in één van de spreekkamers van het gemeentehuis. Voor een trouwboekje of partnerschapsboekje en voor getuigen van de gemeente worden wel kosten in rekening gebracht.

Voorwaarden

  • Minstens één van de partners staat ingeschreven in BRP van gemeente Beesel
  • De korte ceremonie vindt plaats op een donderdag om 9.00 uur of 9.15 uur
  • De datum wordt pas vastgelegd tijdens de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap
  • Er zijn maximaal 8 personen (inclusief het bruidspaar) aanwezig tijdens de ceremonie

Betaald huwelijk of partnerschap

Kiest u voor een betaald huwelijk of partnerschap? Dan mag u zelf de locatie kiezen waar uw huwelijk of partnerschap voltrokken wordt. Ook kunt u de ceremonie laten vormgeven met een persoonlijke toespraak en muziek.

Huwelijksceremonie of Partnerschap laten voltrekken door iemand anders dan de gemeentelijke Babs?

Heeft u een familielid, vriend of kennis die graag onderdeel wil zijn van de voltrekking van uw huwelijk of partnerschap? In de gemeente Beesel kan een door u gekozen persoon samen met de gemeentelijke Babs (Buitengewoon ambtenaar Burgerlijke stand) de ceremonie voltrekken. De Babs leidt de ceremonie, spreekt het officiële gedeelte uit en ondertekent de akte. De verdere invulling van de ceremonie, zoals bijvoorbeeld het JA-woord, kan samen met de door u uitgekozen persoon ingevuld worden.

Neem voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden contact op met de klantenbalie van het gemeentehuis via telefoonnummer: 077 – 474 92 92 (Deze link gaat naar een andere website) of per e-mail: info@beesel.nl.

Naamgebruik

Bij het voltrekken van een huwelijk of partnerschapsregistratie hebben beide partners de mogelijkheid te kiezen voor naamgebruik.

Automatisch gemeenschap van goederen verandert per 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 geldt  automatisch een beperkte gemeenschap van goederen. Erfenissen en schenkingen vallen dan niet in de gemeenschap. Dat geldt ook voor de bezittingen en schulden die alleen van u waren. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Kosten

Huwelijk en partnerschap Tarief
Donderdag om 9.00 uur of 9.15 uur gratis
Maandag tot en met vrijdag € 289,75
Zaterdag (tussen 11.00-15.00 uur) € 678,20

Overige kosten Tarief
Getuigen van de gemeente € 19,55
Gesloten door Babs van buiten de gemeente Beesel waarbij de beëdiging bij de rechtbank al heeft plaatsgevonden € 72,05
Gesloten door Babs van buiten de gemeente Beesel waarbij de beëdiging bij de rechtbank nog moet plaatsvinden € 151,70
Annuleringskosten (korter dan 2 weken voor huwelijk) € 154,10
Annuleringskosten (langer dan 2 weken voor huwelijk) € 55,50
Trouwboekje/partnerschapsboekje € 28,95

Geregistreerd partnerschap omzetten naar huwelijk

Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 077 – 474 92 92. De ambtenaar van de burgerlijke stand moet hiervoor een akte van omzetting opmaken. Hier zijn geen getuigen bij nodig. Door de omzetting eindigt het geregistreerd partnerschap en is het huwelijk een feit. Andersom is niet mogelijk.