Kom weer mee met het openbaar vervoer

woensdag 31 januari 2024

Iedereen wil graag onafhankelijk zijn, ook als u al wat ouder bent. Het openbaar vervoer kan u die bewegingsvrijheid geven. Is het misschien al even geleden dat u de bus of trein hebt gepakt? En weet u niet goed hoe dat tegenwoordig in zijn werk gaat? Vindt u het prettig om op weg geholpen te worden? Kom dan naar het gratis inloopspreekuur van ‘Kommee samen op pad’.

Over het inloopspreekuur

Tijdens het inloopspreekuur krijgt u praktische tips over het reizen met het openbaar vervoer. U kunt bij het inloopspreekuur terecht voor verschillende vragen. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals:

 • Hoe moet ik betalen in het openbaar vervoer?
 • Hoe moet ik inchecken en uitchecken?
 • Hoe kan ik mijn reis plannen?

Heeft u specifieke vragen over het reizen met het openbaar vervoer? Stel ze tijdens het inloopspreekuur. Een vrijwilliger legt u alles rustig uit.

Praktische informatie inloopspreekuur

Het inloopspreekuur is iedere maand. Iedere maand kunt u op de eerste dinsdag van de maand naar het inloopspreekuur.

De praktische informatie van het inloopspreekuur:

 • Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur
 • Waar: De Bibliotheek Reuver, Pastoor Vranckenlaan 18 in Reuver
 • Wanneer: iedere eerste dinsdag van de maand. Het inloopspreekuur is in 2024 op de volgende datums:
  1. Dinsdag 6 februari 2024
  2. Dinsdag 5 maart 2024
  3. Dinsdag 2 april 2024
  4. Dinsdag 7 mei 2024
  5. Dinsdag 4 juni 2024

Over ‘Kommee samen op pad’

‘Kommee samen op pad’ is een initiatief om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Vrijwilligers helpen u met praktische tips en informatie over het reizen met het openbaar vervoer. De vrijwilligers gaan ook met u op pad om samen met het openbaar vervoer te reizen. Zo kan de vrijwilliger u tijdens de reis helpen en begeleiden. Met als doel dat u de volgende keer alleen met het openbaar vervoer kunt reizen. En weer zelfstandig op pad kunt gaan.

Aanmelden als vrijwilliger

De vrijwilligers van ‘Kommee samen op pad’ worden OV-ambassadeurs genoemd. Deze vrijwilligers hebben ervaring met het reizen met het openbaar vervoer. En ze vinden het leuk om anderen op weg te helpen. Bent u of kent u iemand die ook een OV-ambassadeur wilt worden? Kom dan naar de informatiebijeenkomst voor meer informatie. Of meld u meteen aan via de website. Ga hier naar de website van Kommee en kies voor ‘vrijwilliger’. (Deze link gaat naar een andere website)

Initiatief van Trendsportal

‘Kommee samen op pad’ is een initiatief van Trendsportal. Trendsportal is het samenwerkingsverband van de gemeenten in Noord-Limburg op het gebied van mobiliteit en logistiek. Wilt u meer weten over ‘Kommee samen op pad’? Neem contact op met Trendsportal. Bel 038 – 4540 130. Of stuur een e-mail naar kommee@trendsportal.nl. Ga hier naar de website www.kommeesamenoppad.nl voor meer informatie. (Deze link gaat naar een andere website)

Reizigers stappen in de bus met Kommee samen op pad