Let op natuurbrand door warme weer

dinsdag 6 juni 2023

Door het warme weer is het erg droog in de natuur. Door de droogte is er meer kans op een natuurbrand. En bij harde wind kan een natuurbrand nog sneller ontstaan en snel groter worden. Veel natuurbranden ontstaan door menselijk handelen. Zo kan een glazen flesje dat in de natuur wordt weggegooid al zorgen voor een grote natuurbrand. Let jij mee op om ervoor te zorgen dat er geen natuurbranden ontstaan?

Wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat er geen natuurbranden ontstaan?

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten letten extra goed op of er geen natuurbranden ontstaan. Help jij ook mee? Ga je lekker genieten van de mooie natuur? Met deze tips help je mee om te zorgen dat er geen natuurbranden ontstaan:

  • Gooi een sigarettenpeuk in de afvalbak en zorg ervoor dat de sigarettenpeuk niet meer brandt.
  • Gooi afval in afvalbakken of neem het mee naar huis. Dit geldt zeker voor glas.
  • Neem geen vuurkorf of wensballon mee naar de natuur.

Kom je uit bij een (beginnende) natuurbrand?

Blijf zoveel mogelijk uit de rook en ga naar een veilige plaats. Probeer de brand niet zelf te blussen maar bel 112. Geef de plaats van de natuurbrand zo nauwkeurig mogelijk door zodat de hulpdiensten weten waar ze naartoe moeten.

Afbeelding animatie van een natuurbrand