Long Course Weekend Holland - Beesel (LCW) is een nieuw driedaags zwem-, fiets- en loopevenement in de gemeente Beesel. Op 17, 18 en 19 mei 2019 strijkt dit internationale en succesvolle concept voor eerst in de Benelux neer. En wel in gemeente Beesel. Met zwemmen op vrijdag, fietsen op zaterdag en hardlopen op zondag staat Long Course Weekend garant voor een feestweekend vol sport. Daarnaast is er keuze uit verschillende afstanden per discipline, zodat iedereen, jong en oud, een sportweekend op maat kan maken. Er zijn ook diverse ‘side events’. Zoals deze in de dorpskern Beesel.

Ieder jaar in mei krijgt de kiosk in de dorpskern Beesel een fraaie plek op de Markt. Tot en met 1 september zijn er allerlei activiteiten, zoals:

  • muziekgezelschappen
  • Akoestische Festival
  • Korenfestival
  • Danse op de Mert
  • de Smaakmarkt met regionale producten.

Kiosk in de dorpskern Beesel

En als je dan weet dat het Long Course Weekend Holland - Beesel op 17, 18 en 19 mei 2019 de gemeente Beesel aan doet… “Dan zien wij vanuit de werkgroep (Blie in) Beesel Drakedörp en werkgroep marktactiviteiten vanuit de Stichting ‘Beesel en haar toekomst’ allerlei kansen om daar iets mee te doen”, vertelt Marco Murmans. “Wat is er dan mooier om de openingsactiviteit van de kiosk te combineren met het Long Course Weekend Holland – Beesel. In samenwerking met de Beeselse horeca.”

Bezoekers aan de markt in BeeselVlammen

Tijdens de informatieavond over LCW Holland – Beesel in Beesel eind november 2018 volgde al snel contact tussen Marco en Roxanne Caris. Roxanne is projectleider LCW Holland – Beesel vanuit de organisator Extra Leisure B.V. Marco: “Als we iets doen op de markt of rond de kiosk, dan willen we wel vlammen. Hoe? Dat mogen we nog invullen. Dat vraagt ook nauwe afstemming met de organisatie: Hoe lopen de parcoursen? Welke tijden zijn mensen te verwachten? En meer.” En zo leidde de kennismaking tussen Marco en Roxanne tijdens de informatieavond zelf al tot een aanpassing van het hardloopparcours. Zodat zowel de kiosk op de markt als ook de renners optimaal tot hun recht kunnen komen. Afstemming van de side events is natuurlijk ook welkom over de dorpskernen heen.

Knallen met eerste indruk, zodat mensen terugkomen

Marco: “Mooi als we vanuit dorpskern Beesel ook de deelnemers en de bezoekers aan LCW Holland - Beesel kunnen entertainen. We willen knallen in het kerkdorp Beesel. Tijdens het LCW maken we voor vele mensen een eerste indruk. We moeten het dán doen. Dat gaan we samen doen! Zodat mensen ook weer terugkomen en het jaar daarop geen weekend, maar gewoon een (mid)week boeken. Blie in Beesel Drakedörp.”

Zelf ook ideeën voor een side event in Reuver of Offenbeek of langs de route? Mail naar lcw@beesel.nl.

Meer weten over het Long Course Weekend Holland – Beesel?

Kijk op www.lcwholland.com, Facebook of Twitter.
Zie ook ‘The Spirit of the Longe Course’.

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het LCW Holland – Beesel? Schrijf u dan in voor de LCW-nieuwsbrief. U kunt u inschrijven via de website van het LCW (onderaan de pagina). 

Activiteit in de dorpskern Beesel