Je boft maar als je in de gemeente Beesel vertoeft of zelfs woont. Oude boerderijen, een fantastisch bos, de Maas, een statig klooster en een station waardoor je zo hier bent… en misschien nooit meer weg wilt. Een heerlijk groene gemeente vol prachtige natuurgebieden, dat is genieten met een grote G. Kom je lekker mee naar buiten?

Een half uurtje per dag bewegen houdt ons gezond en fit. In en rondom Beesel zijn maar liefst 500 wandelroutes, keuze genoeg dus. Of het nu gaat om je hoofd leeg te maken of een trainingsprogramma; Je voelt je weer een ander mens. Jo Mullenders van Wandelsportcentrum De Solberg heeft voor elk wat wils. Loop bijvoorbeeld eens mee op woensdagochtend of donderdagavond, kies voor Nordic walking of geocaching: schatzoeken met gps… ook supertof met de kids.

Eigen tempo

“Wandelen kan op elk niveau. We hebben al gemerkt dat bijvoorbeeld mensen met diabetes minder medicijnen nodig hebben als ze regelmatig meewandelen”, zegt Jo, “het is goed voor je en nog gezellig ook.” Op vrijdagochtend wandelt hij met mensen die liever een kort stukje lopen op een rustig tempo, bijvoorbeeld na een operatie.

Beesel barst van de knooppunten in het regionale netwerk aan wandel- en fietspaden. Waar ben jij komend weekeinde benieuwd naar? Stukje langs de Maas richting Beesel? Parkeer de auto gratis bij het veer aan de Kesselseweg en de Sint Jorisstraat en stap op de pedalen.
Liever het bos is? Rij dan naar de Bovenste Solbergweg en loop richting de Donderberg. Een prachtig pad leidt je naar oude dassenburchten en de meanderende Swalm. Ook prachtig wandelen is het naar het oude buurtschap Ronckenstein. De VVV in het gemeentehuis en Jo helpen je graag verder met je favoriete bestemming of uitzicht. Er is ook een bijzondere tocht langs culturele verrassingen.

Kom je lekker mee naar buiten? Je voelt je weer een ander mens.

KERNgezond op school

Ook onze jonge inwoners stimuleren we graag met een gezonde leefstijl. Erik Joosten van KERNgezond: “Voor basisschoolleerlingen organiseren we activiteiten rondom bewegen, voeding en gedrag. Zo hebben we, onder begeleiding van een topsporter, een gezond ontbijt op school met brood van de bakker en fruit en beleg van de supermarkt. Nadat we de dag zijn begonnen met een warming up op muziek. Daarnaast gaan we ook naar een fruitteler om te zien hoe vruchten groeien en doen de kinderen een quiz en maken ze een recept. Plezier staat voorop.”

Samen plezier

Ook andere doelgroepen profiteren van KERNgezond. “Zo brengen we eenzame ouderen in contact met jongeren om samen activiteiten te doen. Als ze niet zelfstandig er op uit kunnen trekken, nemen we ze bijvoorbeeld mee naar de voetbalkantine en gaan we samen een wedstrijd kijken of leren we ze FIFA te spelen op de Playstation.”
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier ook terecht. “Het is al fijn dat ze merken dat ze niet de enige zijn met hun zorgen en dat ze die kunnen delen met elkaar. Of elkaar tips kunnen geven en elkaar inspireren.”
Kortom, fitter worden wordt steeds gemakkelijker in Beesel. Samen is het nóg leuker en natuurlijk beter vol te houden. Dus… wat let je?