Feestelijke opening nieuwbouw Kloosterhof en Oppe Stein

donderdag 4 juli 2024

Dinsdagmiddag werd aan het Kloosterhof in Reuver de oplevering gevierd van twee recente nieuwbouwprojecten in de gemeente Beesel. Woningcorporatie Woonwenz organiseerde de opening voor haar 65 nieuwe bewoners en (bouw)partners in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen en de gemeente Beesel.

Nul-op-de-meter

Bouwbedrijf Van Wijnen Sittard bouwde de afgelopen maanden voor Woonwenz 65 huurwoningen en -appartementen, verdeeld over twee projectlocaties, in de gemeente Beesel. 30 woningen in de nieuwe wijk Oppe Brik in Offenbeek en 27 appartementen en 8 woningen aan het Kloosterhof in Reuver. Alle woningen en appartementen zijn gasloos en als ‘nul-op-de-meter uitgevoerd. Dat betekent dat de bewoners nagenoeg geen energielasten hebben.

Debuut

Voor Woonwenz is de oplevering extra bijzonder, omdat het haar ‘debuut’ is in de gemeente Beesel. Directeur-bestuurder Frank van Engelen: “We zijn bijzonder blij dat dat we de kans hebben gekregen een bijdrage te leveren aan de woningmarkt in Beesel. Uit de vele reacties die we op de woningen kregen, bleek dat er volop behoefte is aan sociale én middeldure huurwoningen. Bouwen in Beesel is ons erg goed bevallen en smaakt zeker naar meer. We zijn graag bereid om ook in de toekomst ons steentje bij te dragen.”

Oppe Stein

In de nieuwe wijk Oppe Brik, met de Greswaren als stralend middelpunt, realiseerde Woonwenz 30 grondgebonden huurwoningen: 24 levensloopbestendige huurwoningen en 6 traditionele eengezinswoningen. Zowel in het sociale huursegment als in de middenhuur. Het project vormt het sluitstuk van de herontwikkeling van Oppe Brik. Wethouder Anouk Huijs: “Met de oplevering van deze woningen komt de ontwikkeling van de wijk Oppe Brik na 10 jaar langzaam ten einde. Een mooie groene en energieneutrale wijk waar ook woningcorporatie Nester huurwoningen heeft gerealiseerd. Daarnaast is er ruimte voor onderwijs, ondernemen en horeca in het prachtige industriële pand de Greswaren. Het is extra bijzonder dat dit sluitstuk ook staat voor de start van iets nieuws: de samenwerking tussen Woonwenz en de gemeente Beesel”.

Kloosterhof (Parklaan)

Op de plek van het oude Broekhincollege aan de Parklaan verrezen 27 huurappartementen en 8 levensloopbestendige huurwoningen. Eveneens in het sociale- en middensegment. Beide projecten zijn in één bouwstroom gebouwd door Van Wijnen Sittard. Directeur Patrick Ubags: “Wij zijn erg trots dat we in Reuver twee prachtige projecten tegelijkertijd hebben mogen realiseren en laten hier zien, door goed samen te werken, de Limburgse woningnood aan te kunnen pakken.”

Zomerbarbecue

Woonwenz, gemeente Beesel en Van Wijnen vierden de oplevering van de nieuwe woningen van Oppe Stein en Kloosterhof gisterenmiddag tijdens een informele zomerbarbecue op het binnenterrein van het Kloosterhof. Een mooie gelegenheid voor de nieuwe bewoners om elkaar beter te leren kennen. Voorafgaand onthulden de wethouder en beide directeuren de nieuwe naam van het appartementengebouw: ‘Bösveste’ en toostten zij samen met de bewoners op heel veel woongeluk.

Foto's: Paul Steinbusch