Op zoek naar een oude waterput in Beesel

dinsdag 11 juni 2024

In de oude kern van Beesel, Ouddorp, ligt op het oude marktpleintje (Vismarkt) een oude waterput. Deze zou zo’n 30 jaar geleden gezien zijn bij aanleg van leidingen.

Op zondag 16 juni, tijdens de Nationale Archeologiedagen, gaat de werkgroep Archeologie proberen om deze put op te sporen. Geïnteresseerden kunnen gratis meehelpen. Het uiteindelijke doel is om de put op het oude marktpleintje zichtbaar te maken en zo mogelijk op te metselen.

Wanneer: zondag 16 juni 2024
Locatie: Vismarkt, nabij Ouddorp 20 in Beesel
Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur

Wordt de waterput gevonden? Dan wordt deze locatie in Beesel toegevoegd aan de fietsroute die langs verschillende Archeo Route vindplaatsen en ander erfgoed gaat.

Archeo Route Limburg

In heel Limburg zijn fiets- en wandelroutes die langs diverse archeologische vindplaatsen gaan. Ontdek de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie op deze vindplaatsen. Met behulp van video, Augmented Reality (AR) en 3D technieken beleeft u het verleden op een hele moderne en informatieve manier.