Reactie burgemeester op geweldsincident Grescollege in Reuver

dinsdag 28 mei 2024

Vrijdag 24 en maandag 27 mei 2024 zijn er geweldsincidenten geweest op het Grescollege in Reuver. Na een voorval tussen een leerling en een docent zijn uiteindelijk medewerkers van de school geïntimideerd en bedreigd.

Burgemeester Bob Vostermans is geschrokken van deze incidenten. “Ik kan me niet voorstellen hoe heftig dit is voor alle leerlingen, ouders en medewerkers. School moet een veilige plek zijn voor leerlingen én medewerkers. Intimidaties en bedreigingen passen niet in onze samenleving en dus ook zeker niet in een school. Ik wens alle betrokkenen dan ook heel veel sterkte bij het verwerken van deze incidenten,” aldus burgemeester Bob Vostermans.

Morgen worden de lessen hervat op het Grescollege. De politie en het Grescollege zorgen ervoor dat er een veilige situatie op en rondom de school wordt gecreëerd. Het Grescollege vangt de leerlingen zo goed mogelijk op en geeft ruimte aan alle emoties. De gemeente heeft nauw contact met het Grescollege en de politie en ondersteunt indien nodig. De straatcoaches en boa’s van de gemeente houden de omgeving rondom de school nauwlettend in de gaten de komende dagen.
Burgemeester Bob Vostermans: “Ik kan me voorstellen dat het spannend is om morgen weer naar school te gaan. Dit is spannend voor de leerlingen, ouders en de medewerkers. Ik heb er vertrouwen in dat de acties van de politie en het Grescollege ervoor zorgen dat leerlingen en medewerkers vanaf morgen weer veilig naar school kunnen. Het zal geen normale schooldag worden. En het is ook goed om samen over deze heftige gebeurtenissen te praten. Ik hoop dat de leerlingen en medewerkers vanaf morgen weer rustig naar school gaan.”

Voor het actuele nieuws kunt u hier terecht op de externe website van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. (Deze link gaat naar een andere website)