Nieuwe fietsroutes langs en over de Maas in Noord-Limburg beschikbaar

vrijdag 17 mei 2024

De regio Noord-Limburg heeft nieuwe fietsroutes samengesteld waarin de Maas een centrale rol speelt. De routes zijn gratis beschikbaar via de website www.maasinhetmidden.nl (Deze link gaat naar een andere website) en in papieren vorm. Een aantal fietsroutes gaat door de gemeente Beesel.

De Maas verbindt

Rivier de Maas verbindt de 8 gemeentes in Noord-Limburg. De gebieden rondom het water zijn prachtig en goed begaanbaar voor fietsers. Er zijn 18 nieuwe fietsroutes uitgestippeld van verschillende afstanden. Verantwoordelijk wethouder Janine van Hulsteijn (gemeente Gennep): “Met dit initiatief willen we het toerisme langs de Maas bevorderen. Je kunt er prachtig fietsen en er valt veel te zien. We belichten daarom ook interessante verhalen over historische, natuurlijke en religieuze bezienswaardigheden in het gebied."

Fietsroutes door de gemeente Beesel

De volgende fietsroutes komen ook door de gemeente Beesel (klik op een naam van een route om naar de digitale versie van de route te gaan):

Fietsroutes digitaal en op papier

De routes lopen zoveel mogelijk parallel aan de Maas en gaan waar kan door de uiterwaarden. De routes zijn gebaseerd op het bestaande fietsknopenpuntensysteem en lopen door de deelnemende gemeentes van Mook en Middelaar tot aan Beesel. Er is volop mogelijkheid om onderweg te stoppen en te genieten van de omgeving of een bezoek te brengen aan een bezienswaardigheid. De fietsroutes staan digitaal op de website www.maasinhetmidden.nl (Deze link gaat naar een andere website). De fietsroutes staan ook in een papieren folder. De papieren folder met de fietsroutes is op te halen bij ons gemeentehuis. De papieren folders met de fietsroutes zijn binnenkort ook te krijgen bij de toeristische ondernemers in onze gemeente. In de week van 20 mei 2024 worden de papieren folders in de gemeente verspreid.

Over 'Maas in het Midden'

De fietsroutes zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Mook & Middelaar, Gennep, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas, Horst aan de Maas en Venray. 'Maas in het Midden' is een initiatief van Stichting Visit Noord-Limburg en Stichting Land van Cuijk.

Maas met de naam "Maas in het Midden"