Op zondag 5 mei 2024 komt het Bevrijdingsvuur te voet van Wageningen naar de gemeente Beesel

woensdag 1 mei 2024

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 mei wordt om 0.00 uur het officiƫle Bevrijdingsvuur ontstoken. Traditiegetrouw gebeurt dit op het 5 Mei Plein in Wageningen. Daarna gaan diverse groepen renners het vuur door het hele land verspreiden. Een groep renners brengt het Bevrijdingsvuur naar de gemeente Beesel. Zorgt u mee voor een warm onthaal van deze renners op zondagmiddag 5 mei 2024?

De groep renners bestaat uit leden van Lopersgroep de Grensrunners in Reuver en medewerkers van de gemeente Beesel. Ook burgemeester Bob Vostermans en wethouder Anouk Huijs rennen mee. De groep wisselt elkaar af om samen ruim 110 kilometer af te leggen. En dit allemaal met de fakkel met het Bevrijdingsvuur in de hand.

Zondag 5 mei 2024 komt de groep rond 15.45 uur aan in de gemeente Beesel. Rond 16.00 uur wordt de fakkel met het Bevrijdingsvuur in Reuver ontstoken. Dit gebeurt voor het oude gemeentehuis in Reuver (tegenover Nester). U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en de renners een warm onthaal te geven.

Bevrijdingsvuur met logo 4 en 5 mei en logo van de gemeente Beesel