Verloopt uw reisdocument binnenkort? Vraag tijdig uw reisdocument aan!

woensdag 13 maart 2024

In 2024 verwachten we een piek in de aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten. In 2014 waren deze reisdocumenten voor het eerst 10 jaar geldig. Tussen 2019 en 2024 waren er daarom weinig aanvragen voor nieuwe documenten. De eerste reisdocumenten met een geldigheid van 10 jaar verlopen dit jaar. We verwachten daarom meer aanvragen voor nieuwe reisdocumenten. Zeker in de periode voor de zomervakantie zorgt dit voor extra drukte en langere wachttijden.

De gemeente Beesel doet er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verwerkt uiteindelijk de aanvraag. Ook bij het ministerie kan het extra druk zijn.

Wilt u uw document tijdig in huis hebben en zorgeloos op reis gaan? Dan is het verstandig om uw paspoort of identiteitskaart op tijd te vernieuwen. Maak hiervoor een afspraak (Deze link gaat naar een andere website) via de website. U kunt ook bellen naar 077 - 474 92 92 om een afspraak in te plannen.