Doe op zaterdag 23 maart 2024 mee met de Maas Cleanup en maak de Maas zo een beetje schoner

donderdag 7 maart 2024

“Het is een gezellige troep bij elkaar!” Zo blikt een deelnemer van de Maas Cleanup terug op de opruimactie vorig jaar. Met de gezellige troep wordt de enthousiaste groep mensen bedoeld. En dus niet de troep die op die dag wordt verzameld.

De berg afval die op deze ochtend bij elkaar wordt verzameld maakt pijnlijk duidelijk hoe belangrijk deze opruimactie is. Want helaas blijkt een lege verpakking van eten of drinken (of ander afval) toch onmogelijk om mee terug naar huis te nemen of om in een prullenbak weg te gooien. Waarom wordt dit afval zomaar in de mooie natuur gegooid? Met alle gevolgen van dien. Plastic afval komt in de magen van dieren die eraan doodgaan, vissen raken verstrikt in al het plastic afval in de zee. Daar help je toch niet aan mee? Helaas is een opruimactie zoals de Maas Cleanup nodig. En juist daarom is deze opruimactie zo ontzettend belangrijk.

Lijkt het u iets om samen in een gezellige ‘troep’ in de buitenlucht actief bezig te zijn? En daarmee ook nog eens iets goeds doen voor onze mooie natuur? Help dan mee met de Maas Cleanup op zaterdag 23 maart 2024!

Maas Cleanup op zaterdag 23 maart 2024

De Maas Cleanup is een landelijk initiatief waarbij vrijwilligers een opruimactie langs de Maas kunnen organiseren. Tijdens de opruimactie gaan vrijwilligers aan de slag om zwerfafval in en rond de Maas op te ruimen. In de gemeente Beesel wordt de opruimactie ook georganiseerd. Wandelsportcentrum de Solberg en IVN de Steilrand organiseren deze opruimactie.

Doe ook mee met de Maas Cleanup in Reuver of Beesel!

Praktische informatie over de opruimacties:

Heeft u vragen?

Neem dan contact met Sarina van den Berg van de gemeente Beesel. Stuur een e-mail naar sarina.vanden.berg@beesel.nl.