Jongeren kunnen zelf aan de slag om fysiek en mentaal gezonder te worden

dinsdag 5 maart 2024

Ik ben veel gepest. Ik zit niet lekker in mijn vel omdat ik iets zwaarder ben dan de rest. Ik slaap slecht en ben vaak moe. Ik voel me vaak alleen en wil graag nieuwe vrienden maken. Ik wil graag sterker in mijn schoenen staan.
Dit zijn slechts een paar voorbeelden van gedachtes die veel jongeren hebben. De fysieke en mentale gezondheid van jongeren staat steeds vaker onder druk. Daarom werken Play X, het Grescollege en de gemeente Beesel samen om jongeren weerbaarder te maken. Zodat ze fysiek en mentaal gezonder worden. Jongeren uit de gemeente Beesel kunnen zich gratis aanmelden voor Project Shape.

Met leeftijdsgenoten aan de slag

Project Shape is een programma van 16 weken waarin jongeren in een groep met leeftijdsgenoten gaan werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Jongeren gaan aan de slag met onderwerpen zoals voeding, training en beweging, slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, grenzen aangeven en discipline.
Iedere week krijgen de jongeren 1 training waarbij een onderwerp centraal staat. Jongeren worden uitgedaagd om tijdens de training te blijven bewegen en daarbij ook nog iets te leren. Er wordt individueel en samen in een groep getraind. Als groep werken de jongeren samen toe naar een einddoel: de ultieme uitdaging. Project Shape is voor jongeren een ervaring die ze altijd blijven herinneren.

Wie mag meedoen?

Dit programma is voor jongeren uit de gemeente Beesel in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar. Jongeren die willen werken aan hun eigen fysieke en mentale gezondheid zijn van harte welkom om mee te doen. Deelname aan dit programma is gratis.
Het programma begint in de week van 25 maart 2024. Jongeren krijgen iedere week een training van 1,5 uur bij Sporthal de Schans (Bösdaellaan 1 in Reuver).

Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 18 maart 2024

Wilt u meer informatie over dit programma? Kom dan op maandag 18 maart 2024 om 19.00 uur naar de informatiebijeenkomst in het Grescollege (Keulseweg 36 in Reuver). Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over het Project Shape programma en wat u als jongere en ouder(s) kunt verwachten. U hoort dan ook alle praktische informatie over de trainingen wat betreft datum, tijd en plaats. Tijdens de bijeenkomst kunt u uiteraard ook vragen stellen over dit programma.

Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op 18 maart zodat we weten hoeveel mensen aanwezig zijn. U kunt zich aanmelden door hier dit digitale formulier in te vullen. (Deze link gaat naar een andere website)

Heeft u nu al vragen? Stuur dan een e-mail naar info@playx.nl.

Informatie over informatiebijeenkomst Project Shape bij Grescollege (Deze link gaat naar een andere website)