Huisje boompje beestje bij uw vereniging?

donderdag 22 februari 2024

Heeft uw vereniging nog plek voor een vogelnestkast? Vraag dan nu voor uw vereniging gratis nestkasten aan bij de gemeente. Zo helpen jullie vogels in de buurt een handje met een goede nestplaats. De vrijwilligers van zwembad De Bercken gingen u al voor!

Voor nog meer vogels een nestplaats om te broeden

Namens zwembad De Bercken meldde Jeroen zich bij de gemeente voor gratis vogelnestkasten. Het zwembad heeft al enkele nestkasten. De meeste daarvan zijn elk seizoen bezet. De nestkasten zijn nu weer schoon- en klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. De nieuwe nestkasten zijn meteen opgehangen. “We zijn heel blij met de nieuwe nestkasten. Zo kunnen we nog meer vogels een nestplaats geven,” aldus Jeroen. De vrijwilligers van het zwembad hopen ook dit jaar weer enkele koolmeesjes, pimpelmeesjes, spreeuwen en spechten te mogen ontvangen.

Heeft uw vereniging ook ruimte voor een vogelnestkast?

Lijkt het jullie ook leuk om een broedend vogelstelletje een veilige plek te geven bij jullie verenigingslokaal? Hang dan één of meer nestkasten op. De gemeente Beesel geeft uw vereniging een aantal nestkasten gratis. De nestkasten zijn gemaakt door Vogelwerkgroep Tösse Bös en Maas. Bij de nestkasten zit een handige ophanginstructie. Zo kunnen jullie zelf zorgen voor een mooie plek om vogels te laten broeden.

Vraag de gratis nestkasten aan voor uw vereniging

Wilt u voor uw vereniging, organisatie of stichting gratis vogelnestkasten aanvragen? Stuur dan een e-mail naar info@beesel.nl ter attentie van Chantal Beerens. Zet in de e-mail voor welke vereniging, organisatie of stichting de vogelnestkasten zijn. En zet erbij hoeveel nestkasten u wilt ontvangen. Heeft u vragen over deze actie? Neem dan contact op met Chantal Beerens. Bel 077 – 474 92 92 of stuur een e-mail naar info@beesel.nl.

Deze actie is alleen bedoeld voor verenigingen, organisaties of stichtingen. Als particulier kunt u geen gratis vogelnestkast aanvragen.

Zelf aan de slag!

De Vogelwerkgroep doet meer dan alleen het maken van deze gratis vogelnestkasten. Zo geeft de Vogelwerkgroep ook een leuke workshop waarin je zelf een vogelnestkast gaat maken. Deze workshop is zeer geschikt voor kinderen. Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Kijk hier op de website van de Vogelwerkgroep voor meer informatie over de workshop. (Deze link gaat naar een andere website)

Vogelnestkast aan de boom bij zwembad de Bercken