Waar wilt u een boom in uw buurt?

vrijdag 16 februari 2024

Op welke plek in uw buurt kan volgens u een boom worden geplaatst? In uw straat, op een grasveld of bij een speeltuin? Geef het door aan de gemeente. En wie weet komt er in uw buurt een boom bij! Doe mee met de Buurt Boom actie.

Kies zelf de plek voor een boom in uw buurt

Met de Buurt Boom actie kunt u zelf een plek uitkiezen voor een boom. Misschien kan er in uw straat nog een boom geplaatst worden op een open plek? Of is er in uw buurt een grasveld waar een boom goed bij past? Misschien is er in uw eigen voortuin en die van een aantal andere straatbewoners wel plek voor een boom. Geef het door aan de gemeente. De gemeente kijkt samen met u of er op die plek een boom geplaatst kan worden. Zo ja, dan plaatst de gemeente er een boom!

Groene bondgenoten in de buurt

Vorig jaar deed Jos mee aan de actie Buurt Boom. In de Emmastraat zag hij een mooie plek voor een boom in het bestaande groenperkje. We vroegen Jos waarom hij meedeed aan de actie: “Echt fijn dat er in het perkje aan de Emmastraat een boom is geplant. Enkele jaren geleden zijn hier 2 bomen gekapt. Nu komt er weer een boom voor in de plaats.” Jos geeft verder aan dat bomen in woonwijken niet alleen een groene versiering zijn. Bomen vormen de essentie van een gezonde leefomgeving. Niet alleen bieden ze schaduw op zomerse dagen en verfraaien ze onze straten, maar bomen spelen een grote rol bij het zuiveren van de lucht die we inademen. Recent onderzoek wijst ook op de positieve invloed van bomen op mentaal welzijn, waarbij groen in de buurt stress vermindert en het algemene levensgeluk bevordert. “Gelukkig ziet de overheid en onze gemeente het belang van deze groene bondgenoten. En investeren we dan ook in het behouden en uitbreiden van bomen in woonwijken. Om zo te zorgen voor een gezondere en gelukkigere samenleving,” aldus Jos.

Waarom een boom in de buurt?

Zoals Jos ook al beschrijft is groen gezond en goed voor het aantal verschillende dieren en planten. Bomen geven ook veel schaduw. Dat is erg belangrijk in de warme zomermaanden. Het is daarom belangrijk om onze leefomgeving groener te maken. En als bewoner kunt u met deze actie zelf kiezen waar een boom geplaatst kan worden.

Waar wilt u een Buurt Boom?

Weet u ook een mooie plek voor een boom in uw buurt? Laat het ons weten! Stuur een e-mail met de plek en uw motivatie naar chantal.beerens@beesel.nl.

Boom in de Emmastraat geplaatst door de Buurt Boom actie van de gemeente Beesel