Uitnodiging bijeenkomst Groene Loper op 7 februari

vrijdag 26 januari 2024

De gemeente is aan de slag met het project De Groene Loper. Met het project de Groene Loper verbeteren we de toeristische en recreatieve verbinding tussen het veer en de Witte Stein. We willen deze belangrijke route meer beleefbaar en beter toegankelijk maken, zodat deze uitnodigt voor toeristisch en recreatief gebruik. In december heeft de gemeenteraad ingestemd met de kaders voor dit project. Deze kaders zijn mede tot stand gekomen door input geleverd tijdens de bewonersbijeenkomst en raadswerkvergadering van juni 2023.

In de kaders zijn de uitgangspunten voor onder andere de weginrichting opgenomen. Ook heeft de gemeenteraad haar steun uitgesproken voor het verder openstellen van de grens met Brüggen. Nu deze kaders door de gemeenteraad zijn vastgesteld, werken we het project verder uit. De eerste stap is het maken van een definitief ontwerp voor de herinrichting van de Keulseweg tussen het viaduct A73 en de parkeerplaats bij de Witte Stein.

Informatieavond herinrichting Keulseweg

Ook in deze fase heeft u de mogelijkheid om mee te praten. Op woensdag 7 februari organiseert de gemeente een informatieavond over de herinrichting van de Keulseweg tussen het viaduct A73 en de parkeerplaats bij de Witte Stein. Ter voorbereiding is een conceptontwerp gemaakt voor de herinrichting van deze weg. Tijdens de bijeenkomst licht de gemeente het gemaakte conceptontwerp toe en is er ruimte om vragen te stellen en suggesties mee te geven. Graag nodigen we u uit voor de informatieavond:

Datum: woensdag 7 februari 2024
Bijeenkomst: 19:30 – 21:00 uur (deuren open vanaf 19:15 uur)
Locatie: De Witte Stein (Keulseweg 193 Reuver)

Vorm

De informatieavond wordt plenair geopend. Vervolgens is er aan tafel de ruimte om in kleinere groepen het conceptontwerp te bespreken.

Vervolg

Tijdens deze informatieavond bespreken we het conceptontwerp van de Keulseweg. Over de planning en fasering van het project wordt u later geïnformeerd. In een latere fase gaan we aan de slag met de herinrichting van het gebied rondom de Witte Stein. Daarvoor organiseren we op dat moment ook een nieuwe informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst van 7 februari komt het gebied rondom de Witte Stein dus niet aan de orde.