Nieuwjaarsreceptie in het Grescollege druk bezocht

maandag 15 januari 2024

Op dinsdag 9 januari vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel plaats. Voor het eerst werd deze gehouden in het Grescollege. Met ongeveer 250 aanwezige inwoners, ondernemers, verenigingsvertegenwoordigers en politici was er sprake van een goede opkomst. Burgemeester Bob Vostermans hield een toespraak en de band Greasy Grips zorgde voor muzikaal vermaak.

Burgemeester blikt terug én kijkt vooruit

In zijn nieuwjaarsspeech keek burgemeester Vostermans nog een keer terug op het jaar 2023. Het verbaasde niemand dat hij daarin het Draaksteken als absolute hoogtepunt noemde. De burgemeester stond onder andere ook stil bij de talloze gemeenschapsinitiatieven die het afgelopen jaar zijn georganiseerd. Daar kijkt hij met een warm gevoel op terug.

In het tweede deel van zijn verhaal nam de burgemeester de aanwezigen mee in wat er in 2024 gaat gebeuren. Ook had hij aandacht voor het vijfjarig partnerschap met de Duitse buurgemeente Brüggen. Tot slot deed hij een oproep tot saamhorigheid. “Laten we naar elkaar omkijken en er samen voor zorgen dat individualisme plaatsmaakt voor saamhorigheid.”

Nieuwjaarsinterview omroep P&M

De burgemeester hield ook een nieuwjaarsinterview bij Omroep P&M. In dit interview beantwoordde hij vragen van inwoners en borduurde hij voort op de toespraak die hij gaf tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het interview is terug te kijken op YouTube (Deze link gaat naar een andere website).