Onderhoudspaden van de dijken in Beesel zijn klaar om over te wandelen en te fietsen

dinsdag 10 oktober 2023

Het is sinds kort mogelijk om te wandelen en te fietsen op de onderhoudspaden van de nieuwe dijken in Beesel. In de zomer heeft het Waterschap Limburg op verzoek van de gemeente Beesel de hekken weggehaald. Daarmee zijn de paden toegankelijk geworden om te wandelen en te fietsen.

Laatste controles zijn uitgevoerd

De afgelopen maand heeft de gemeente nog enkele controles uitgevoerd om te kijken of de paden goed begaanbaar zijn. De gemeente heeft de steentjes op de paden nog meer aangereden. Zo zijn de paden beter begaanbaar voor met name fietsers. Inmiddels weten wandelaars en fietsers de paden op de dijken goed te vinden. De paden worden niet opgenomen in het fietsroutenetwerk.

Geen auto’s om schade aan de dijken te voorkomen

Auto’s mogen niet over de paden van de dijken rijden. Dit is namelijk schadelijk voor de dijken zelf. Alleen auto’s van Waterschap Limburg rijden soms over de dijken voor onderhoudswerkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat alleen auto’s van Waterschap Limburg op de dijken kunnen, zijn er paaltjes geplaatst. Helaas worden deze paaltjes regelmatig omvergereden of er zelfs uit getrokken. Dit zorgt voor gevaarlijke en onveilige situaties. Daarnaast zorgt het ook voor extra kosten omdat de paaltjes vernieuwd moeten worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Geef een beschadiging door aan de gemeente

Ziet u dat een paaltje is beschadigd? Geef dit dan door aan de gemeente in een melding openbare ruimte. Ga hier naar de pagina waar u een melding openbare ruimte kunt maken.

Beschadigd paaltje bij dijk Beesel