Gemeente Beesel lanceert Duurzaam Bouwloket voor inwoners

maandag 6 juni 2022

Gratis en onafhankelijk advies over energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij wonen

Woningbezitters uit onze gemeente kunnen met al hun vragen over energiebesparende maatregelen, het aardgasvrij maken van hun woning en subsidie- en financieringsregelingen terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Gemeente Beesel is net als circa 130 andere Nederlandse gemeenten een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Hierdoor kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun (monumentale) woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken.

Waarom deze samenwerking?

De komende jaren gaat er voor woningbezitters in Nederland een hoop veranderen en daar wil de gemeente zo goed mogelijk bij ondersteunen. Woningen goed isoleren is, zeker met de hoge gasprijzen, voor nu en de toekomst belangrijk. Ook moeten alle woningen na 2050 van het aardgas afgesloten zijn. Dit lijkt ver weg, maar op korte termijn krijgen we te maken met de transitie naar aardgasvrij wonen.

“Het is hartstikke mooi dat onze inwoners vanaf nu terecht kunnen bij het Duurzaam Bouwloket met alle vragen rondom duurzaamheid”, zegt wethouder Marcel Roelofs. “Het is een mooie aanvulling op de lokale initiatieven die er op het gebied van duurzaamheid al zijn, bijvoorbeeld de energiescans van De Groene Vogel. Ik raad iedereen aan gebruik te maken van het Duurzaam Bouwloket, om u te begeleiden naar een energiezuinig en duurzaam Beesel. “

Wat kunnen inwoners verwachten?

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/beesel is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.

Tijdens werkdagen kan er vanaf 08:30 tot 17:30 uur gebruik gemaakt worden van een digitale helpdesk.

Onafhankelijke en deskundige adviseurs helpen inwoners verder met alle vraagstukken.
Tel:   072 – 743 39 56
E-mail:  info@duurzaambouwloket.nl