Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een starterslening moet u onder andere voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U verblijft rechtmatig in Nederland
  • U en de eventuele medekoper(s) hebben nooit eerder een eigen huis gekocht
  • U koopt een huis in de gemeente Beesel
  • De koopprijs van de woning is maximaal € 280.000 inclusief werkelijke kosten

Aanvragen starterslening

Wilt u een starterslening aanvragen? Dan heeft u eerst een toewijzingsbrief van de gemeente nodig. U vraagt deze aan door het aanvraagformulier starterslening (PDF, 89.9 kB) in te vullen. Stuur het ingevulde aanvraagformulier op naar:

Gemeente Beesel
t.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling
Postbus 4750
5953 ZK Reuver

U kunt het aanvraagformulier ook e-mailen naar info@beesel.nl t.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Aan de hand van het aanvraagformulier beoordeelt de gemeente of u voldoet aan de voorwaarden voor een starterslening. Als u voldoet aan de voorwaarden ontvangt u van de gemeente de toewijzingsbrief. Vervolgens vult u het aanvraagformulier (Deze link gaat naar een andere website) in op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Stuur de toewijzingsbrief, het ingevulde aanvraagformulier en de gevraagde bijlagen naar SVn. Zij zorgen voor verdere afhandeling van de aanvraag en zullen u berichten.

Hoogte starterslening

Het maximale bedrag voor een starterslening is momenteel € 56.000. De hoogte van de starterslening is afhankelijk van de aankoopprijs en het inkomen van de aanvrager.

Krijgt u altijd een starterslening?

Gemeente Beesel heeft een maximum gesteld aan het bedrag dat het SVn in totaal aan startersleningen mag verstrekken. Als dit bedrag volledig is benut, kan er geen starterslening meer verstrekt worden. Informeer daarom eerst bij de gemeente naar de nog beschikbare middelen voordat u een starterslening aanvraagt. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de starterslening en de geldende voorwaarden? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 077 - 474 92 92. Kijk voor uitgebreidere informatie en veelgestelde vragen op de website van SVn (Deze link gaat naar een andere website). U kunt ook contact opnemen met SVn via telefoonnummer 033 - 253 94 01.