Werkwijze

(WhatsApp) buurtpreventie werkt volgens de SAAR-methode:

  • Signaleer
  • Alarmeer: bel 112 of als er geen sprake is van spoed: 0900-8844.
  • App: stuur een bericht in groep om je waarneming bekend te maken
  • Reageer: maak bijvoorbeeld de lampen aan of maak een praatje. Doe dit alleen als het veilig.

Lid worden van een groep?

Wilt u ook meehelpen aan een veiligere gemeente? Bekijk dan eens op de landelijke website van WhatsApp Buurtpreventie (Deze link gaat naar een andere website) of er in uw buurt al een WhatsApp-groep bestaat en meld u direct aan bij een groep in de buurt.

Gemeente Beesel houdt bij welke WhatsApp groepen er in de gemeente zijn. Bekijk hiervoor de kaart met WhatsApp-groepen (PDF, 5.2 MB). Wilt u aansluiten bij een groep die wel op de kaart met WhatsApp-groepen staat, maar niet geregistreerd is op de landelijke website van WhatsApp Buurtpreventie (Deze link gaat naar een andere website)? Stuur dan een e-mail naar info@beesel.nl. Wij zetten dan uw aanmelding door.

Ook beheerders van reeds bestaande appgroepen die nog niet bij de gemeente bekend zijn nodigen we uit zich te melden.

Nieuwe groep starten

Bestaat er nog geen WhatsApp-groep in uw buurt, maar wilt u die graag opstarten? Ga dan naar www.wabp.nl (Deze link gaat naar een andere website). Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@beesel.nl. Wij helpen u graag verder!

De aangemelde WhatsApp-groepen worden gedeeld met de wijkagent. De wijkagent kan zo andere buurtbewoners wijzen op uw initiatief. U kunt ook andere partners in uw wijk/buurt op de hoogte brengen van uw WhatsApp-groep (denk hierbij bijvoorbeeld aan uw woningcorporatie of buurtvereniging).

Vragen en promotiemateriaal

Heeft u vragen over buurtpreventie? Wilt u beheerder worden van een groep? Of kunnen we u helpen met flyermateriaal? Stuur dan een e-mail naar info@beesel.nl.